Bezár

Hírarchívum

Szavazás és pályázatok a Kutatók Éjszakája programjai között

Szavazás és pályázatok a Kutatók Éjszakája programjai között

2018. szeptember 11.
3 perc

Mintegy 300 oktató, kutató és hallgató szervezi a Szegedi Tudományegyetem közel 300 programját a Kutatók Éjszakájára Szegeden és Hódmezővásárhelyen. Szeptember 28-án, pénteken délutántól késő éjszakáig várják a tudomány és a kutatók ünnepén az érdeklődőket. Keresik az év igekötőjét, pályázatot írtak ki a 2053-as esztendő időjárásjelentésére. Az SZTE programjai mobil applikációban is megtekinthetők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem hagyományosan idén is csatlakozik a Kutatók Éjszakájához. Az SZTE kutatói, oktatói és hallgatói az összes tudományterületről kínálnak programokat.

A Google Play áruházból ingyenesen letölthető az „SZTE Kutatók Éjszakája” mobil alkalmazás, az esemény digitális programfüzete, amely a programok alapvető információi mellett - leírások, időpontok, helyszín, előadók - lehetőséget nyújt az érdekesnek talált előadások külön listába való rögzítésére is. A térkép segítségével a rendezvény helyszínei és az ahhoz tartozó programok tekinthetők át, a kereső funkció pedig még könnyebbé teszi a böngészést. Az applikáció a 4.4-nél magasabb verziószámú Android rendszerekre elérhető és „SZTE Kutatók Éjszakája” néven a Google Play áruházból ingyenesen letölthető.

 

Az SZTE oktatói, kutatói szavazást is indítottak, valamint fotó- és videopályázatot is kiírtak. Az SZTE BTK Általános Nyelvészeti Tanszék oktatói szomorúan szembesültek azzal a ténnyel, hogy a nyelvészet kedvelőinek nincs lehetőségük különböző, az érdeklődési körükhöz kapcsolódó szavazásokon részt venni. Úgy vélik, itt az idő, hogy kellőképpen értékeljük a magyar igekötőket, amelyeket hungarikumnak is tekinthetnénk. Elérkezett tehát a kellő pillanat az év igekötőjének megválasztására. A tanszék munkatársai létrehoztak egy aloldalt, ahol szavazni lehet. Hogy melyik lesz az év igekötője Standard, Extrém és Freestyle kategóriában, az a Kutatók Éjszakáján derül ki, az eredményhirdetést a BTK kari konferenciatermében (Szeged, Egyetem u. 2.), rendezik meg este 8 órakor.

 

Videopályázatot hirdet az SZTE TTIK Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszéke: ötletes, vicces, kreatív, maximum 2 perc hosszú kisfilmeket várnak, amelyben 2053. július 28-a dél-alföldi időjárás-jelentését mutatják be az alkotók. Nevezni két korosztályban lehet (általános iskola 5-8. osztály, és középiskolás korosztály.) A kisfilmeket szeptember 25. éjfélig küldhetik be a pályázók a kutatokejszakaja.eghajlattan@gmail.com e-mail címre. A részletes felhívás itt olvasható. Az eredményhirdetés a Kutatók Éjszakáján, szeptember 28-án este 7 órától lesz az Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszéken, a Marczell György teremben (Szeged, Egyetem u. 2.).

 

„Amire büszke vagyok, és amire nem” címmel hirdet fotópályázatot az SZTE TTIK Társadalomföldrajz Tanszéke. Olyan alkotásokat várnak, amelyek felhívják mások figyelmét nemcsak a szépre és jóra, hanem arra is, ami változtatásra szorul. Legyen az akár társadalmi, településfejlesztési vagy turisztikai jelenség. A Kutatók Éjszakáján délután 5 órától a pályázók és a tanszék munkatársai együtt elemzik majd a fotókat társadalmi-, és földrajzi valamint fotográfiai szemszögből. A beérkezett pályaművek közül a legjobbnak ítélt 3 kép készítője díjazásban részesül. A pályamunkákat szeptember 21-én éjfélig várják a sztegaf.fotopalyazat@gmail.com e-mai címre. A pályázati kiírás itt olvasható.

 

A Szegedi Tudományegyetem Kutatók Éjszakája programjai itt tekinthetők meg.

 

ACULATI_ELEMinfoblokk_kedv_final_CMYK__ESZAA program az EFOP- 3.4.4-16-2016-00015 számú, „A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a felsőoktatásban” című projekt keretében valósul meg.




Korábban írtuk:

Természettudományos érdekességek a Kutatók Éjszakáján

Egészségtudományi különlegességek a Kutatók Éjszakáján

Mezőgazdasági témájú programok a Kutatók Éjszakáján

Bölcsészettudományi érdekességek a Kutatók Éjszakáján

Társadalomtudományos szenzációk a Kutatók Éjszakáján

Középpontban a tudomány: több száz program a Kutatók Éjszakáján

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek