Bezár

Hírarchívum

kiemelt_kulfoldi_hallgatok_2018

Tanévnyitó ünnepségen köszöntötték az SZTE új külföldi hallgatóit

Tanévnyitó ünnepségen köszöntötték az SZTE új külföldi hallgatóit

2018. szeptember 11.
2 perc

Évről évre egyre több külföldi hallgató jelentkezik a Szegedi Tudományegyetemre. A 2018/2019-es tanévben több mint 1300 új hallgató kezdheti meg tanulmányaikat az egyetem valamely képzésén. A külföldi hallgatókat szeptember 7-én, tanévnyitó ünnepségen köszöntötték.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– Egy másik országban tanulni rengeteg lehetőséget jelent, ugyanakkor egyben egy hatalmas kihívás is, az ismeretlen kihívása. Már maga a tanulás is egy remek perspektíva, hiszen a gondolkodás és elmélkedés révén összekapcsolódhatnak a fiatalok más hallgatókkal is. Külföldön tanulni azonban még több izgalmat jelenthet, hiszen a fiatalok így megismerkedhetnek egy új kultúrával, új szokásokkal, új közösséggel és egy újfajta gondolkodásmóddal. A történelmi változásoknak köszönhetően ma már egy olyan nyitott és kihívásokkal teli világban élünk, ami lehetővé teszi, hogy ilyen sok új külföldi hallgató kezdhesse meg idén a tanulmányait az SZTE-n – fogalmazott köszöntőjében Dr. habil Zakar Péter, az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati rektorhelyettese. Hozzátette: Szeged egyetemi város lévén tele van hallgatókkal, akik egy igazán színes közösséget alkotnak. A külföldről érkező fiataloknak köszönhetően pedig évről-évre egyre színesebbé válik ez a közösség.


kulfoldi_hallgatok_tanevnyito2_2018


Az új hallgatók között Stipendium Hungaricum ösztöndíjasokat, Erasmus programmal érkezőket, fizetős és egyéb részképzésen tanuló hallgatók is köszöntöttek. Stipendium Hungaricum ösztöndíjjal mintegy 250 diákot fogadott az SZTE, az ösztöndíjas hallgatók körében a legnépszerűbbek a Gazdaságtudományi Kar képzései, de érkeztek diákok a Mezőgazdasági Kar mérnöki szakjaira is. A Stipendium Hungaricum ösztöndíjasok közül a legtöbben Jordániából, Azerbajdzsánból, Indiából és Mongoliából érkeztek. A devizás képzésekre felvett hallgatók száma meghaladja a 900 főt, melyből 560-an az Általános Orvostudományi Kar angol vagy német nyelvű képzéseire jelentkeztek.


kulfoldi_hallgatok_tanevnyito_2018

A rendezvényen készült további képek itt megtekinthetők.


A szeptember 7-i tanévnyitó rendezvény egyben orientációs nap is volt, mivel itt megismerkedhettek a fiatalok mentoraikkal, a hallgatói szolgáltatásokkal, és tájékoztatást kaptak bevándorlási ügyekkel kapcsolatban is. Az orientációs napot pedig egy fergeteges welcome party zárta.


SZTEInfo- Kocsis Bernadett

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek