Bezár

Hírarchívum

Társadalomtudományos szenzációk a Kutatók Éjszakáján

Társadalomtudományos szenzációk a Kutatók Éjszakáján

2018. szeptember 25.
2 perc

Az Állam-és Jogtudományi Kar, a Gazdaságtudományi Kar, és a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rengeteg izgalmas és különleges programmal várja a látogatókat a Kutatók Éjszakáján, szeptember 28-án. Többek között bepillanthatunk az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésére, megtudhatjuk, hogy többet adunk-e a barátunknak a csokiból, és kísérletezhetünk cseppfolyós nitrogénnel és szárazjéggel is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ÁJTK egyik előadásán megtudhatjuk, hogyan kel életre a magánjog a mozivásznon innen és túl. Többek között megvizsgálják Joe Black, Vivien és Edward, illetve a Trónok harcából ismert Ramsey Bolton jogi helyzetét. Emellett a résztvevők egy aktuális nemzetközi konfliktussal kapcsolatos ENSZ Biztonsági Tanácsi döntéshozatalt is modellezhetnek. Akik pedig a jogokkal is szeretnének megismerkedni, azok számára remek lehetőség az az előadás, ahol bemutatásra kerülnek olyan jogintézmények, amelyek történeti vizsgálata aktuális, különös tekintettel a magánjog, a büntetőjog és a közigazgatási jog egyes fontosabbnak tartott területére.


A gazdaságtudományok iránt érdeklődők is találnak rendkívül érdekes programokat a GTK szervezésében. A nagy rajongók megismerkedhetnek a Star Wars mozifilmmel marketinges szempontból, illetve a hálózatkutatás segítségével választ kaphatunk azokra a kérdésekre, hogy mennyire fontos szereplője a Star Wars filmeknek Anakin és mennyire Darth Vader. Akik a film iránt annyira nem érdeklődnek, azok bővebb tudásra tehetnek szert a fintech szektorral kapcsolatban, vagy megtudhatják, hogy a statisztika, hogyan alkalmazható a mindennapokban. Interaktív programokkal is várják az érdeklődőket. Többek között részt vehetünk egy kvázi kísérletben, ahol reprodukálják a diktátorjáték, az ultimátumjáték, és más egyszerű játékelméleti helyzetek kimeneteit.


Akik a társadalomtudományok interaktív oldalával szeretnének megismerkedni, azoknak a JGYPK programjai várják. Részt vehetünk egy gyakorlati jellegű programon az energiatakarékosság és energiatermelés lehetőségeiről, és kísérletezhetünk cseppfolyós nitrogénnel és szárazjéggel is. A robotika iránt érdeklődők megismerkedhetnek a tudomány alapjaival a Lego EV3-as készlet segítségével, majd "robothangyák" készítésére is lehetőség lesz.


Fizikai kísérletekkel is várják az érdeklődőket méghozzá olyanokkal, amelyek egy köpenyzsebben is elférnek. Hogy melyiket nézheted meg, azt FORTUNA segít eldönteni négy dobókocka segítségével. A projektben vár téged egy tanárjejölt, rajta egy tanári köpeny, a köpenyen 24 zseb, abban 24 fizikai kísérlet.


Az Állam-és Jogtudományi Kar, a Gazdaságtudományi Kar és a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar részletes programjait itt találják meg: Kutatók Éjszakája 2018


ACULATI_ELEMinfoblokk_kedv_final_CMYK__ESZAA program az EFOP-3.4.4-16-2016-00015 számú, „A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a felsőoktatásban” című projekt keretében valósul meg.




Korábban írtuk:

Természettudományos érdekességek a Kutatók Éjszakáján

Egészségtudományi különlegességek a Kutatók Éjszakáján

Mezőgazdasági témájú programok a Kutatók Éjszakáján

Bölcsészettudományi érdekességek a Kutatók Éjszakáján

Középpontban a tudomány: több száz program a Kutatók Éjszakáján

Szavazás és pályázatok a Kutatók Éjszakája programjai között

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek