Bezár

Hírarchívum

Előadók jelentkezését várják a Fejezetek a Délvidék Múltjából Konferenciára

Előadók jelentkezését várják a Fejezetek a Délvidék Múltjából Konferenciára

2019. április 01.
2 perc

Nemzetközi történettudományi és művelődéstörténeti konferenciát szerveznek május 24-én az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karon. A program témája a Délvidék politika-, egyház-, oktatás-, és művelődés-, illetve gazdaságtörténete. A rendezvényre május 13-ig várják a Délvidék kutatásával foglalkozó szakemberek jelentkezését.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Délvidék Kutató Központ, a Délvidéki Szemle folyóirat, a Magyar-Szerb Akadémiai Vegyes Bizottság Magyar Tagozata, a SZAB Délvidék Kutatóközpont Munkabizottsága, az SZTE BTK Új- és Legújabbkori Magyar Történeti Tanszéke és az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar szervezésében valósul meg idén is az esemény. A rendezvény főszervezője Dr. Zakar Péter a Délvidék Kutató Központ elnöke, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese.


A május 24-i konferencia délelőtti szekciójának plenáris ülésén a Délvidék 18-20. századi egyházáról és társadalmáról lesz szó. Ennek során adják át a Délvidék Kutatásáért Emlékérmet is. A Délvidék Kutató Központ e díj odaítélésével minden évben szeretné megjutalmazni azt a kutatót, aki a Délvidék kutatásához a legkiválóbb és legkitartóbb munkával járul hozzá. Ebben a szekcióban tart majd előadást: Dr. Hegyi Ádám (SZTE BTK), Dr. habil. Bárth Dániel (ELTE BTK), Dr. habil. Zakar Péter (SZTE BTK), Dr. Balogh Margit (MTA BKTI) és Dr. habil. Fazekas Csaba (ME BTK).


A délutáni szekcióra olyan kutatók, történészek jelentkezését várják, akik a Délvidék kutatásával foglalkoznak. A konferencián lehetőség nyílik PhD-hallgatóknak, PhD-fokozattal, vagy DsC fokozattal rendelkezőknek, hogy kutatásaikat, eredményeiket egy előadás keretében bemutassák. Minden szekcióban 15 perces előadás megtartására van lehetőség, melyet 5 perc vita követ. Jelentkezési határidő illetve a szóközök nélkül, maximum 1500 karakterből álló, magyar és angol nyelvű absztrakt leadási határideje 2019. május 13.


A konferencia előadásainak tanulmány változatát publikálják a Délvidéki Szemle lektorált folyóiratban. A tanulmány leadási határideje: 2019. május 24. A tanulmányt word formátumban, az Aetas történettudományi folyóirat hivatkozási szabványát használva kell elküldeni. Az esetleges illusztrációkat, képeket JPG formátumban, 300 dpi minőségben csatolt file-ként kell beküldeni emailben (szemle@delvidekkutato.hu), vagy a konferencia napján elektronikus adathordozón (CD, DVD, pendrive) kell leadni a regisztrációkor.


A részvételi díj: 10.000 Ft, mely tartalmazza az ebéd, és a tanulmány megjelenésének költségeit. Az elbírálás eredményéről 2019. május 14-én értesítik a jelentkezőket.


További információ és jelentkezés: szemle@delvidekkutato.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek