Bezár

Hírarchívum

kiemelt_SZTE_RH2

Első vidéki egyetemként csatlakozott az SZTE a Demola nemzetközi innovációs hálózathoz

Első vidéki egyetemként csatlakozott az SZTE a Demola nemzetközi innovációs hálózathoz

2019. április 05.
1 perc

Első vidéki egyetemként a Szegedi Tudományegyetem csatlakozott a Demola nemzetközi innovációs hálózathoz az SZTE Virtus Vállalkozáskatalizátor program keretében – írja a forbes.hu. A projektben egyetemi hallgatók mentori támogatással keresik a megoldást valós ipari vagy üzleti problémákra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Demola célja az egyetemi hallgatók és vállalatok együttműködésének támogatása, és egy olyan közösség létrehozása, amely kreatív ötletekkel és módszerekkel dolgozik piaci problémák megoldásán, legyen szó informatikai, mérnöki, üzleti, marketing, design vagy társadalmi jellegű felvetésekről.


A szegedi központ a budapestihez hasonlóan működik majd: miután az ipari partnerek felkeresik különböző ipari vagy üzleti problémákkal, a Szegedi Tudományegyetem minden szemeszterben hallgatókat toboroz, akik a cégek vezető képviselőivel és a Demola facilitátoraival együttműködve 8 héten keresztül dolgoznak a problémák megoldásán. A szegedi Demola működése április második felében indul, első körben két hazai céggel, az Univer Product Zrt.-vel és a Transmoduls Kft.-vel dolgozik majd együtt ipari problémákon, de hosszabb távon nem csak helyi cégekben gondolkoznak – olvasható a forbes.hu oldalán.


A Demola Magyarország mellett 15 másik országban (Finnország, Svédország, Dánia, Norvégia, Japán, Spanyolország, Franciaország, Litvánia, Lettország, Portugália, Szlovénia, Kína, Mexikó, Dél-Afrika, Namíbia) van jelen. A hálózatnak több mint 50 egyetem a tagja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek