Bezár

Hírarchívum

Nemzetközi elismerésben részesültek a Plasztikai és Égési Sebészeti Osztály dolgozói

Nemzetközi elismerésben részesültek a Plasztikai és Égési Sebészeti Osztály dolgozói

2019. április 23.
2 perc

Rendkívül sikeresen szerepeltek az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika Plasztikai és Égési Sebészeti Osztály munkatársai a Visegrád Négyek Lengyelországban megtartott Plasztikai Sebészeti Kongresszusán.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kongresszus szervezésében Dr. Varga János, a Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság (MPHEST) elnöke, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika Plasztikai és Égési Sebészeti Osztály dolgozójaként aktív szerepet töltött be, jelentős részt vállalt az első közös, magyar részvételű kongresszus sikeresen megrendezésében.


V4_Plastic_Conference
A V4-nek képviselőinek köszöntői.

A szakmai tanácskozáson a V4 országok jeles plasztikai sebészein kívül számos más ország, így például Németország, Belgium, Olaszország, Anglia és Skócia meghatározó plasztikai sebészei is részt vettek. A kongresszuson az SZTE SZAKK Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika Plasztikai és Égési Sebészeti Osztály dolgozói rendkívül jól szerepeltek. Dr. Mohos Gábor előadói díjat, Dr. Varga János moderátori díjat nyert, Dr. Kocsis Ádám és Dr. Varga Ákos tudományos elismerésben, dicséretben részesült.


elismeresek
Dr. Varga János moderátori díjat, Dr. Mohos Gábor előadói díjat nyert.

A megalakult Visegrádi Négyek vezető testületébe Dr. Varga Jánost, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika Plasztikai és Égési Sebészeti Osztály egyetemi adjunktusát is beválasztották. A testület feladata két évenként kongresszus szervezése a négy ország közötti forgó rendszerben, a rezidensképzés összehangolása, európai társaság létrehozása, bejegyeztetése és közös újság indítása. A tervek szerint a következő kongresszust 2021. szeptember 16. és 19. között szervezik a csehországi Mikulovban, majd 2023-ban Magyarországon, Visegrádon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek