Bezár

Hírarchívum

beiratkozas_kiemelt_2019
Beiratkozási hét a Szegedi Tudományegyetemen

Beiratkozási hét a Szegedi Tudományegyetemen

2019. augusztus 22.
2 perc

Rapid könyvtártúra, az egyetemi épületek között közlekedő Hop-On Hop-Off buszjárat és interaktív játékok várják a szegedi egyetem gólyáit augusztus 26. és 31. között. Az SZTE új hallgatói előre egyeztetett időpontban iratkozhatnak be a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Az idei gólyák elsőként vehetnek részt az SZTE+ programban, amellyel olyan készségeket sajátíthatnak el, amelyek túlmutatnak a hagyományos oktatás tananyagain.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A beiratkozási hét nem titkolt célja, hogy az SZTE-re érkezők már az első nap azt érezzék: Szeged legnagyobb közösségének tagjaivá váltak. A beiratkozás után sokszínű kulturális és szabadidős program várja a résztvevőket. Az egyetemi épületek között közlekedő SZTE Hop-On Hop-Off buszjáratra felszállva az elsőéves hallgatók évfolyamtársaikkal együtt ismerhetik meg az egyetem azon egységeit, amelyek a következő években segítséget nyújtanak nekik a minél sikeresebb tanulmányaikhoz. A buszjáratok a beiratkozási hét alatt minden nap 9 és 16 óra között, 30 percenként járnak és több mint 15 egyetemi épületet érintenek, a kari épületek mellett például az SZTE Sportközpontot, a Dugonics téri Rektori Hivatal épületét és a Füvészkertet is. Augusztus 30-án, pénteken 23 óra 30 perckor pedig egy különleges „buli villamos” indul a Vitéz utcai villamosmegállóból. A beiratkozási hét programkínálatban rapid könyvtártúrák, interaktív játékok, sport- és sminksarok, valamint csocsó bajnokság is szerepel.


beiratkozasi_het_galeria
Képgaléria a beiratkozási hét első napjáról

 

A Szegedi Tudományegyetem nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy a tanórák mellett olyan további programok színesítsék az egyetemi éveket, amelyek a diploma utáni elhelyezkedésben is segítik a hallgatókat. Ezért hozta létre az SZTE+ programot, amely lehetőséget ad azon kompetenciák megszerzésére, amelyeket nem lehet az iskolapadban elsajátítani. A program amellett, hogy segíti a hallgatókat diplomájuk megszerzésében, felkészíti őket a munkaerőpiaci elvárásokra, és fejleszti problémamegoldó és vállalkozói képességüket. A program három fokozatában – bronz, ezüst, arany – különböző kihívások teljesítésével fejlődhetnek a diákok, és kerülhetnek be az SZTE kiváltságos hallgatói közé. Minden fokozatnak négy alkategóriája van: ötletgyáros, megvalósító, professzionális, felfedező. A most érkező gólyák elsőként vehetnek részt az SZTE+ programban. A bronz fokozat esetében összesen 12 kihívást kell teljesíteniük, mindegyik kategóriából a három nekik legszimpatikusabbat. Így például a kari tájékoztató előadásokon való részvétellel, a gólya kérdőív kitöltésével, vagy az SZTE Karrier Iroda megismerésével teljesíthetik a bronz fokozat kihívásait. Az ezüst és az arany fokozat pedig 2019 októberétől a kihívásokban már jártas egyetemistáknak nyújt új lehetőségeket. A hallgatók a CooSpace felületén érhetik el a kihívásokat, és itt kapják az értékelést is.

 

A gólyák beilleszkedését az SZTE Felvettek honlapja is segíti, ahol minden szükséges információt megtalálnak egyetemi éveik megkezdéséhez.


SZTEinfo


ESZA_arculatiA program az EFOP-3.4.3-16-2016-00014 számú A Szegedi Tudományegyetem oktatási és szolgáltatási teljesítményének innovatív fejlesztése a munkaerő-piaci és a nemzetközi verseny kihívásaira való felkészülés jegyében című pályázat keretében valósul meg.





Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek