IMG_3219

Gyógyszerésztudományi területen az SZTE a legjobb hazai egyetem

A legjobb vidéki felsőoktatási intézményként szerepel a Szegedi Tudományegyetem az Academic Ranking of World Universities 2019-es listáján. A gyógyszerésztudományi listán hazai viszonylatban az első, a világrangsorban a 151-200. helyen áll az intézmény.

Nyilvánosságra hozták a 2019-es Academic Ranking of World Universities (ARWU) listát, ismertebb nevén a Sanghaj-rangsort. A kínai listán a 601-700. helyre sorolták a Szegedi Tudományegyetemet, amelyet csupán egy fővárosi intézmény előz meg, így az ARWU rangsor szerint is a legjobb vidéki képzőhely a Szegedi Tudományegyetem.

 

Az összegyetemi rangsor mellett az intézmény több tudományterületi listán is kiválóan szerepelt. A gyógyszerésztudományi listán – több száz helyet javítva korábbi eredményén – a 151-200., hazai viszonylatban az első helyen áll. A fizika tudományterületen a 401-500. helyen végzett a szegedi intézmény, ami országos szinten a harmadik legjobb eredmény.

 

Az ARWU lista elkészítéséhez több mint 1800 felsőoktatási intézményt vizsgáltak meg, és a legjobb 1000 egyetemet rangsorolták. A tudományos kiválóságot mérő lista négy kategóriában hat indikátor alapján rangsorolja az egyetemeket. Az összeállításnál figyelembe vették többek között a Nature és Science Magazinban megjelent publikációkat, a Nobel-, és Fields-díjas volt hallgatókat, oktatókat és kutatókat, a tudományos munkák idézettségét és az egy főre vetített akadémiai teljesítményt.


A teljes rangsor elérhető az Academic Ranking of World Universities weboldalán.

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Kocsis_Bernadett_felveteliKocsis Bernadett - BTK, szociológia

Nagyon szeretem Szegedet, hallgatókkal teli, pezsgő egyetemi város. A képzéssel is elégedett vagyok, különösen azért, mert számos gyakorlati helyet biztosít az egyetem a hallgatóknak –nemcsak szociológia szakon. Szeretem, hogy olyan sokféle testnevelés kurzus közül lehet választani, így az is megtalálja a számára kedvező sportágat, aki a labdajátékokat szereti, de az is, aki inkább az extrém mozgásformákat kedveli.



Tolnai_SaraTolnai Sára - JGYPK, gyógypedagógia

A gyerekek mindig is meghatározták az életem. Édesanyám óvónő, mindig csodálattal figyeltem az ő munkáját, viszont nem akartam ugyanazt az utat bejárni. Úgy gondoltam, hogy olyan pályát szeretnék választani, amiben több kihívás van, ezért választottam a gyógypedagógiát. Tanultam Budapesten is, de nem lehet összehasonlítani a kettőt. Szerintem Szeged jóval diákközpontúbb. Véleményem szerint a Szegedi Tudományegyetem megkönnyíti diákjai életét a sokféle ösztöndíj-lehetőséggel, az ingyenes tömegközlekedéssel, és ráadásul a sikeres nyelvvizsgának az árát visszatéríti. Azt hiszem, az egyetemen eltöltött esztendők lesznek életem legszebb évei.



További hallgatói vélemények >>>