CWUR

Javított helyezésén a Szegedi Tudományegyetem a CWUR rangsorban

Több mint félszáz hellyel lépett előrébb a Szegedi Tudományegyetem a Center for World University Rankings (CWUR) rangsorában, így e lista szerint is az SZTE a legjobb vidéki egyetem Magyarországon. A CWUR a világ 20 ezer felsőoktatási intézményét vizsgálta, melyek közül a legjobb kétezer egyetemet rangsorolta a 2019/2020-as listáján.

A tavalyi 758. helyről lépett előre a 692. helyre – 66 helyet javítva – a Szegedi Tudományegyetem a CWUR világrangsorában. Ezzel az SZTE a világ egyetemeinek első 3,5 százalékába tartozik. Magyarországi viszonylatban az SZTE idén a harmadik legjobb helyezést érte el, csupán két fővárosi intézmény előzi meg. Ezzel az eredménnyel pedig a legjobb vidéki egyetem címet is magáénak tudhatja a szegedi universitas.


A Center for World University Rankings (CWUR) minden évben felállítja a világ egyetemeinek rangsorát. 20 ezer felsőoktatási intézmény közül, hét szempont alapján választják ki a világ kétezer legjobb egyetemét, ide értve az oktatás minőségét, a végzett hallgatók elhelyezkedési lehetőségeit, az oktatók kiválóságát, a publikációk számát és idézési arányukat.


A magyar intézmények közül 9 egyetem került be a legjobb kétezer közé. A top 5 hazai felsőoktatási intézmény között az SZTE mellett az ELTE (598. hely), a Semmelweis Egyetem (643. hely), a Debreceni Egyetem (724. hely) és a BME (862. hely) is helyet kapott. A világrangsort idén is három egyesült államokbeli intézmény vezeti. Első helyen a Harvard University, második helyen a Massachusetts Institute of Technology, harmadik helyen pedig a Stanford University áll.


A teljes lista itt elérhető: CWUR 2019/2020

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Aryan_MardanpourAryan Mardanpour - ÁOK, orvos

A nevem Aryan Mardanpour és Perzsiából jöttem. Másodéves hallgató vagyok a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Már közel három éve Magyarországon élek, 8 hónapot Budapesten töltöttem.

Gyerekként a Nagybátyám karrierje inspirált arra, hogy orvosnak tanuljak, Ő egy nagyon sikeres ortopéd sebész az országomban. Miután felvettek a Szegedi Tudományegyetemre, komolyabban kezdtem venni a tanulást, mert Szegeden kimondottan kemény az orvosi kar. Szeretek segíteni az embereknek. Miután befejeztem a tanulmányaimat Szegeden, terveim szerint egy időre szeretnék önkéntes munkát végezni az „Orvosok határok Nélkül” segélyszervezetnél. Szegedre pedig mindig második otthonomként gondolok.



barta-eszterBarta Eszter – GTK: kereskedelem és marketing

A továbbtanulásnál egyértelmű volt, hogy az SZTE-t jelölöm meg, Szeged szépségével és az egyetem jó hírnevével nem tudja felvenni a versenyt más intézmény. Életem egyik legjobb választásának tartom a GTK-t. A képzés lendületes és fiatalos, az oktatók nyitottak és segítőkészek. Pezsgő élet vár itt a hallgatókra, együtt élvezhetjük fiatalságunk legszebb napjait.



További hallgatói vélemények >>>