Bezár

Hírarchívum

Együttműködési megállapodást kötött az SZTE BTK és a vásárhelyi múzeum

Együttműködési megállapodást kötött az SZTE BTK és a vásárhelyi múzeum

2019. február 22.
2 perc

A tudomány- és művészetnépszerűsítés mellett, közös oktatási és kutatási projekteket indít az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara és a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ. Az erről szóló együttműködési megállapodást február 21-én írták alá.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az együttműködési megállapodást a már meglévő és évek óta működő informális szakmai és személyi kapcsolatokra építve írta alá Prof. Dr. Gyenge Zoltán, az SZTE BTK dékánja és Dr. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ igazgatója február 21-én.


Az együttműködés kapcsán Prof. Dr. Gyenge Zoltán elmondta, hogy mindkét intézmény profitálni fog a közös munkából, ugyanis a BTK hallgatóinak lehetősége lesz a múzeumnál tanulni, dolgozni, önkéntes munkát végezni, emellett pedig a BTK több ezer hallgatója potenciális nézője és résztvevője lehet a múzeum programjainak. Dr. Miklós Péter hozzátette, fontos, hogy a meglévő szakmai kapcsolatok tovább mélyüljenek, ez a megállapodás pedig egy megfelelő eszköz ennek biztosítására.


A tudomány- és művészetnépszerűsítés mellett fontos célként tűzték ki a közös pályázati, kutatási és oktatási projektekben való részvételt is. Az együttműködés lényege, hogy a bölcsészkar hallgatóinak ismereteit gyakorlati tapasztalatokkal is kibővítsék. A szegedi bölcsészkarnak már több hallgatója – szakmai ismereteiket gyakorlati tapasztalatokkal bővítve – tevékenykedik önkéntesként a vásárhelyi múzeumban. Emellett felvételi tájékoztatókat is tartanak a bölcsészkar képviselői hódmezővásárhelyi középiskolásoknak a közgyűjtemény szervezésében.


A Tornyai János Múzeum régészeti és néprajzi csoportja is régóta együttműködik a bölcsészkar hasonló profilú egységeivel, míg a hódmezővásárhelyi Emlékpont idén több olyan kiadványt jelentet meg, amelyek az SZTE BTK oktatóinak munkái. Mindemellett az idei Bölcsészfeszt kiemelt partnere a Tornyai János Múzeum. Az SZTE BTK földszinti folyosóján egy színes tablótárlatot tekinthetnek meg az arra járók, melynek célja, hogy bemutassa és népszerűsítse a hallgatók körében a közgyűjtemény tevékenységét.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek