Bezár

Hírarchívum

novenyek_napja_2019

Csatlakozzon a Növények Napja akcióhoz!

Csatlakozzon a Növények Napja akcióhoz!

2019. január 23.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Növénybiológiai Tanszékének és az MTA SZBK Növénybiológiai Intézetének koordinálásával idén ötödik alkalommal szervezik meg a nemzetközi „Fascination of Plants Day” („Növények Napja”) hazai programjait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Európai Növénytudományi Társaság (EPSO) által elindított kezdeményezés célja, hogy az emberek figyelmét ráirányítsa a növényeknek a természetben és a mindennapi életünkben betöltött alapvető szerepére és hangsúlyozza a növénytudományok jelentőségét a környezetmegőrzés és a fenntartható gazdasági fejlődés összhangjának megteremtésében.


A szervezők mindenkit hívnak és várnak a 2019-es felhíváshoz való csatlakozásra!


Várják minden olyan korábbi és újabb érdeklődő jelentkezését, iskoláktól a múzeumokon és kutatóintézeteken át a vállalkozásokig, akik úgy érzik, hogy ha bármilyen kis mértékben is, de hozzá tudnak járulni az akció sikeréhez. Arra kérik a csatlakozókat, hogy 2019. május 18-án a Növények Napján, vagy ha ez nem lehetséges, akkor május hónapban szervezzenek olyan programokat, akciókat, melyek a növényekkel vagy a hozzájuk kapcsolódó tevékenységekkel kapcsolatosak és alkalmasak arra, hogy az emberek és a média figyelmét megragadják. Várják azok jelentkezését is, akik valamilyen módon szponzorálni, támogatni tudják az akció szervezését, az események megrendezését!


Kérjük az érdeklődőket, hogy lépjenek kapcsolatba a nemzeti koordinátorokkal, Fehér Attilával vagy Györgyey Jánossal (Szegedi Tudományegyetem Növénybiológiai Tanszék, 6726 Szeged Közép fasor 52; illetve MTA Szegedi Biológiai Központ, 6726 Szeged, Temesvári krt. 62; ill. fopd.hu@gmail.com) akikkel megvitathatják a csatlakozás részleteit és útmutatást kaphatnak a „Fascination of Plants Day” megrendezésével kapcsolatban.


További információ itt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek