Csetelj Te is a szegedi egyetemmel!

A Szegedi Tudományegyetem évről évre arra törekszik, hogy érthető, fiatalos formában tájékoztassa leendő hallgatóit. Idén egy "új csapattag" is bekapcsolódott a munkába. "Berci" csetüzenetek formájában meséli el, hogy milyen Szegeden egyetemistának lenni, mennyibe kerül egy hallgató élete, de szívesen beszélget arról is, hogy mihez lehet kezdeni az SZTE-s diplomával. Az üzenetek mellett hasznos linkekkel, képekkel és videókkal egészíti ki mondandóját.

Ha véletlenül mégis akad olyan kérdés, amire "Berci" nem tud válaszolni, akkor is tudni fogja, merre irányítsa az érdeklődőket. Az SZTE minden kara számára külön Facebook-csoportot hozott létre, amelyeket hallgatók kezelnek, és amellett, hogy bemutatják a szegedi egyetemisták életét, minden felmerülő kérdésre válaszolnak.


Ha a felvételizést fontolgató fiataloknak éppen nincs kérdésük, akkor is érdemes felkeresniük a csoportokat, hiszen így felsőbb éves hallgatókat ismerhetnek meg, valamint később itt találhatják meg a leendő évfolyamtársaikat.


A szülők se maradnak felület nélkül, az ő kérdéseiket egy "dedikált csoportban" várják. Keresd Berci-botot a Szegedi Tudományegyetem Felvételi Facebook-oldalán, míg az online konzultációs Facebook-csoportokat az SZTE Felvételi oldalán!


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Balogh_RamonaBalogh Ramóna - TKK, magyar-, média-, mozgókép-, és kommunikációtanár

Ezzel a képzéssel a későbbiek során nagyobb esélyem van a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre, és szerintem a kommunikáció bármely munkaterületen kifizetődő. Azért ezt a szakot választottam, mert kisgyermekkorom óta szerelmese vagyok a magyar nyelvnek, a magyar irodalomnak, és ehhez a kommunikáció mint olyan, elválaszthatatlan dolog.



Kubik_SzintiaKubik Szintia – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Vajdaságiként fontos volt számomra, hogy az egyetem közel legyen az otthonomhoz, ezért választottam a Szegedi Tudományegyetemet, illetve azért is, mert nagyon sok pozitívumot hallottam róla korábban. Szegednek több előnye van: a mérete, a pezsgése és a kedvezményei. Tökéletes mert nagyváros, de mégis kisvárosias a légkör, ami igazán hangulatossá teszi. Rengeteg kulturális program közül tudnak választani a diákok, melyek gyakran párosulnak kedvezményekkel is. Nem bántam meg, hogy idejelentkeztem, mert számtalan lehetőséget biztosít az SZTE a diploma megszerzése után is.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *