Bezár

Hírarchívum

Húsz klinikai ágyat kapott a neurológiai és az idegsebészeti klinika

Húsz klinikai ágyat kapott a neurológiai és az idegsebészeti klinika

2019. január 31.
2 perc

A Rotary Club szegedi Szent-Györgyi Albert szervezete húsz klinikai ágyat és éjjeli szekrényt adományozott az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Neurológia Klinikájának valamint Idegsebészeti Klinikájának. Az adományokat 2019. január 31-én adták át.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Húsz ágyat és éjjeli szekrényt kapott ajándékba az SZTE klinikai központ neurológiai valamint idegsebészeti klinikája. Az adományozó a Rotary Club szegedi, Szent-Györgyi Albert nevét viselő szervezete, melynek képviseletében január 31-én Hajdú Szabolcs elnök adta át az adományt az SZTE klinikai központ képviselőinek. Elmondta: klubjuk kiemelt fókuszterülete az egészségügy. A Rotary nagyon jó nemzetközi kapcsolatokat ápol, és külföldi partnereik segítségével már többször adományoztak nagy értékű eszközöket a szegedi klinikának. A klinikai ágyak és éjjeliszekrények a Rotary Club német szervezetétől, a fuldai Club Rhön-től érkeztek Szegedre.


rotary_agy

 

Dr. Németh László a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke arra mutatott rá: a klinika alapvető feladata a betegek gyógyítása, munkájuk során nagyon fontos a betegekkel szemben tanúsított figyelem. A beteg ember komfortérzetét nagyban határozza meg az ágy, amelyben fekszik, és nagy öröm, hogy korszerű ágyak érkeztek a két klinikára.

 


IMG_9459


Prof. Dr. Vécsei László, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Neurológia Klinika igazgatója hozzátette: a korszerű ágyak nemcsak a betegek közérzetét javítják, hanem megkönnyítik a rendkívül nehéz ápolói munkát is. Hozzátette: a nagy értékű adomány mellett azt is nagyon fontos elmondani, hogy a más emberekkel szembeni segítőkészség, amelyet a Rotary tanúsít, felbecsülhetetlen.

 

A Rotary az elmúlt húsz esztendőben több millió forint értékű berendezést adományozott a szegedi egyetemi klinikának, többek között betegmonitorokat, gyógyszeradagolókat, infúziós pumpákat, emellett pedig a Gift of Life program révén lehetővé teszik, hogy határon túli, szívbeteg gyerekek életmentő beavatkozásban részesüljenek a szegedi szívsebészeti klinikán.


SZTEinfo- Antal Éva

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek