Bezár

SZTEhírek

Kiemelt_SZEM_2018_dekanok

Nézze meg az új SZEM-mel a szegedi egyetem világát!

Nézze meg az új SZEM-mel a szegedi egyetem világát!

2019. január 09.
2 perc

Magyar és angol nyelven is olvasható, immár online is elérhető a SZEM, a Szegedi Egyetem Magazin legújabb száma. A Szegedi Tudományegyetem 12 karának hagyományait és újdonságait a dékánok villantják föl. Az SZTE életfájától kezdve a szegedi agykutatók szenzációs felfedezésén át a cápakutató egyetemista élménybeszámolójáig számos érdekességre bukkan, aki kinyitja a legújabb SZEM-et.

Nézzen a kérdések mögé! Ez az egyetemi lét alapvetése. Milyen út vezet a Nobel-díjig és tovább? Szent-Györgyi Albert szegedi éveiről és az iskolateremtő tudós munkájának folytatásáról is olvashat a SZEM legújabb számában. A szegedi universitas legismertebb kutatója rektorként már megfogalmazta, mit gondol arról, hogy „Mi a szegedi egyetem küldetése?” Erről a Szegedi Egyetem Magazin címlapján és belső oldalain színes talárban látható 12 kari vezető úgy beszél, hogy számszerűsített „legekkel” példákat szolgáltat és iránytűt ad a továbbtanulást fontolgató középiskolásnak ugyanúgy, mint a karrierjét tervező hallgatónak vagy egyetemi oktatónak, kutatónak.

Hogyan töltik szabadidejűket az SZTE tudósai? Például versmondással, derül ki a majdnem színésszé lett gyermekgyógyász professzor szavaiból. Hogyan lehet cápakutató egy szegedi egyetemista a dél-afrikai kirándulással összeköthető gyakorlatnak is hála? Az élménybeszámoló mellett további tippekkel is szolgál az alumni mentorprogramot dióhéjban bemutató infóblokk.

Mitől emberi az agy? Új összefüggésekre mutat rá a különleges csipkebogyó-neuront felfedező szegedi agykutatókat vezető akadémikus. Miként juthat az Oscar-díj közelébe az SZTE legkisebb karán oktató zenész testvérpár? Miként járul hozzá a kerekezés ahhoz, hogy az SZTE a legzöldebb magyar egyetem? E kérdésekre is választ kap az olvasó, ha az új SZEM-mel nézi a szegedi egyetem világát! Sőt: az Egyetem életfája azt is megmutatja, miként alakult ki a mára 12 karúvá fejlődött Szegedi Tudományegyetem.

 

A SZEM 2018/2. szám szövegei magyar és angol nyelven is elolvashatók. A legújabb SZEM nyomtatott példányaiba belelapozhat az SZTE 12 karán a dékáni hivatalok előterében. A SZEM online változata elérhető, letölthető az SZTE Hírportálján itt.

 

SZTEinfo

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek