nyiltnap_2019

Nyílt nap és szülői értekezlet február 2-án az SZTE-n

Friss felvételi tudnivalókkal és tippekkel, szakkínálatának és szolgáltatásainak bemutatójával várja a középiskolásokat a Szegedi Tudományegyetem szombaton 9 órától a Dugonics téri központi épületében. A program hagyományos értékeiről és újdonságairól a szülői értekezletet tartó dr. habil. Gellén Klárát, az SZTE oktatási rektorhelyettesét kérdeztük.

Nyitott kapukkal várja a Szegedi Tudományegyetem február 2-án, szombaton 9 és 14 óra között az SZTE központi épületébe (Szeged, Dugonics tér 13.) érkezőket.

 

- Hagyomány intézményünkben, hogy a felvételi készülődés időszakában, idén február 2-án, elsősorban a végzős középiskolásokat, a határon túlról érkezőket és a szülőket várjuk tájékoztatónkra - pontosította az SZTE második összegyetemi nyílt napra szóló meghívót dr. habil. Gellén Klára. A Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese szerint - többek között azért - érdemes ellátogatni szombaton az SZTE patinás központi épületébe, mert a program nem csupán az általános felvételi tájékozódásra nyújt lehetőséget.


- Teljes szakkínálatunkat bemutatja az SZTE 12 kara és Tanárképző Központja. A résztvevők informálódhatnak - többek között - az SZTE hallgatóinak a költségtérítését segítő támogatási formákról, valamint a hazai és nemzetközi ösztöndíjakról. Hagyományainknak megfelelően a középiskolások a jelentkezési lap kitöltésében is segítséget kapnak szombaton 9 óra 30 perctől. Különleges szolgáltatásunk a 11 órától kezdődő szülői értekezlet is - részletezte a programkínálatot az oktatási rektorhelyettes. Dr. habil. Gellén Klára elmondta: a gyerekeik továbbtanulását lehetővé tevő családok szempontjai alapján csoportosítják majd a szülői értekezleten - az Oktatási Hivatal vezetőivel együtt - tanácsaikat, osztják meg tapasztalataikat, adnak tippeket, és válaszolnak a felvételivel kapcsolatos kérdésekre.


- Miért az SZTE? Ez olyan kulcskérdés, amelyre számos érvet felsorakoztatva válaszolunk az SZTE www.u-szeged.hu honlapja felvételizőknek szóló oldalán. Az indokok sorából kiemelem, hogy a szegedi egyetem jellemzője a tudomány, az oktatás és a munkaerőpiac hármasának szerves egysége. A szegedi egyetemisták kiváló kutatóktól, oktatóktól szerezhetik meg tudásukat, és emellett gyakorlatorientált, naprakész ismereteket biztosító oktatásmódszertan, valamint duális és a kooperatív képzések keretében folytathatják tanulmányaikat. Ez utóbbi célkitűzésünkhöz számos ipari partnerünk nyújt támogatást. A szegedi egyetemi közösség külföldi és magyar hallgatók közössége, ahol a tudományos és oktatási programok mellett számos közéleti rendezvény, illetve népszerű szolgáltatások várják az új egyetemi polgárokat a minőségi egyetemi lét jegyében. Tudományos és szellemi központként a tehetséges hallgatókat kiemelt program keretében támogatjuk. Egyetemünkön további erősségként jelenik meg a hallgatóbarát munkarend és módszertan, a tanulási eredmények alapján kialakított, az újtechnológiákra épülő képzéstervezés és fejlesztés, valamint a gyakorlat mielőbbi megismerését lehetővé tevő mentorprogram. Összességében elmondható, hogy az SZTE minőségi képzéssel, korszerű oktatási módszereket alkalmazva, számos egyetemi szolgáltatással támogatja a sikeres diplomaszerzésben hallgatóit - fogalmazott dr. habil. Gellén Klára. Az SZTE oktatási rektorhelyettese szerint az SZTE értékes jellemzője, hogy hallgatóit már a felsőoktatásba való belépéskor egy komplex támogató rendszer fogadja és kíséri végig tanulmányaik során, így a fiatalok még az alma mater falain belül felkészülhetnek a munkaerőpiaci kihívásokra.

 

SZTE Nyílt Nap és Szülői Értekezlet 2019


Az SZTE-szakoktól a felsőoktatási fejlesztésekig

A továbbtanulást meghatározó végső döntés meghozatalát segíti az SZTE második összegyetemi nyílt napja. A programsorban szó lesz a Szegedi Tudományegyetemen elérhető képzési formákról, a felvételi ponthatárokról, a többletpontokról, a kötelező nyelvvizsgával és emelt szintű érettségivel kapcsolatos tudnivalókról és a diákhitel lehetőségéről. Február 2-án Szegedre érkezik az Innovációs és Technológiai Minisztérium országos roadshow-ja is. Az európai uniós és hazai forrásokból megvalósuló, felsőoktatást és a Szegedi Tudományegyetemet érintő" fejlesztésekről az ITM és az SZTE képviselői tájékoztatják az érdeklődőket. További információ itt.

 

Startolj 100.000 forint ösztöndíjjal!

Akik első helyen jelentkeznek a Szegedi Tudományegyetemre, és oda felvételt nyernek a 2019/2020-as tanévre, július 11-éig pályázhatnak az SZTE Start ösztöndíjra. A személyenként 50-100 ezer forint SZTE Start ösztöndíj a felvételiző diákok tehetségének kibontakoztatását alapozza meg, amelyre a tanulmányok időszakában számos egyéb szolgáltatás épül. Részletek itt.

 


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Nagy_EvelinNagy Evelin - GYTK, gyógyszerész

Idehaza Szegeden a legszínvonalasabb a gyógyszerészképzés, ezért is jöttem az SZTE-re az ország másik feléből. Jók a tapasztalataim, bár nagyon nehéz, sokat kell tanulni, de végig lehet csinálni. Gyógyszerészekből hiány van, így ha végzünk, garantált, hogy el tudunk a diplománkkal helyezkedni.
Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *