Bezár

Hírarchívum

IMG_1691

Díjazták az SZTE kerékpározó munkatársait

Díjazták az SZTE kerékpározó munkatársait

2019. július 04.
2 perc

Közel 250 kerékpáros napot tudnak maguk mögött a Bringázz a Munkába! kampányban a Szegedi Tudományegyetem polgárai. Az intézmény az egészséges életmód és a környezetbarát megoldások elkötelezett híveként saját nyereményjátékkal ösztönözte munkavállalóit. A nyerteseket július 4-én köszöntötték az SZTE központi épületében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Májusban zajlott az országos Bringázz a Munkába! kampány, melyen közel 5300-an vettek részt és több mint 483 ezer kilométert tekertek le, amivel 214-szer körbe lehetne járni Magyarországot a határvonal mentén. A május 31-ig tartó kampány során a résztvevők majdnem 70 millió forintnyi benzint spóroltak meg, és a kerekezéseknek köszönhetően 76 tonnával kevesebb szén-dioxid került a levegőbe.


IMG_1688


A vidéki városok közül Szeged lett a legbringásabb: 2521 napot tekertek összesen munkába a regisztrálók. Az eredményhez a Szegedi Tudományegyetem, mint az egészséges életmód és a környezetbarát, zöld megoldások elkötelezett híve, saját nyereményjátékával is hozzájárult. A játékhoz csatlakozott munkatársak közel 250 kerékpáros napot tudhatnak maguk mögött. A lelkes biciklisek nem csak a program ideje alatt, hanem évente több hónapon keresztül, átlagban heti 4 napot tekernek. A nyerteseket július 4-én köszöntötték az SZTE központi épületében. A kitartó biciklizést az URBANGO-nál beváltható, kerékpárszervízelésre is feljogosító ajándékutalvánnyal és kerékpáros KRESZ biztonsági csomaggal ismerték el.


BAM
A díjátadón készült képek itt megtekinthetőek.


A Bringázz a Munkába! kampányhoz való csatlakozáson túl a kerékpáros közlekedés népszerűsítését támogatja az SZTE, „Smart Alliance for Sustainable Mobility” című projekthez való csatlakozása is. Ezen projekt a fenntartható városi közlekedés érdekében a forgalmi torlódások, a légszennyezettség és a zajkitettség problémáját hivatott enyhíteni azzal, hogy a részt vevő intézmények kollégáinak környezetkímélő – elsősorban kerékpáros, másodsorban tömegközlekedési eszközzel történő – munkábajárási és mobilitási szokásait támogatja. Másrészről a kedvezményezettek közös erővel adatvezérelt, intelligens közlekedési rendszert terveznek kiépíteni, illetve magasabb színvonalú közlekedési szolgáltatásokat és a felhasználók számára jobb informáltságot kívánnak biztosítani.


Ennek jegyében a Gazdaságtudományi Kar telephelyén és déli klinikaparkban egy 50 férőhelyes, kerékpárszervízelési lehetőséggel is ellátott kerékpártárolót alakítanak ki. Emellett az egyetem együttműködési megállapodás megkötésére törekszik több kerékpárszervízzel, ahol valamennyi munkatárs kedvezményesen vehetne igénybe szervízelési szolgáltatásokat. Egyeztetések folynak a klinikaparkok mellett közlekedő közösségi eszközök menetrendjeinek fejlesztésére és a klinikaparkokon belül menetjegy-értékesítő automaták elhelyezésére vonatkozóan is, bízva abban, hogy az elkövetkezendő évben tovább emelkedik a kerékpárral és közösségi közlekedési eszközzel utazók száma.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek