Kiemelt_J_EcoCamp

Elkezdődött a 8. EcoCamp az SZTE Gazdaságtudományi Karon

Az EcoCamp-ben egy héten keresztül ismerkedhetnek a közgazdaságtudománnyal a középiskolások. A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara idén is megszervezte a nyári tehetséggondozó táborát. Az érdeklődő középiskolások betekinthetnek az SZTE GTK életébe, megismerkedhetnek a tanárokkal, egymással, és szakmai előadásokat is hallgathatnak.

Kezdetét vette a 8. EcoCamp 2019. július 15-én az SZTE GTK főépületében. Az SZTE Gazdaságtudományi Kar egyhetes tehetséggondozó táborába idén is rengetegen jelentkeztek, végül 31 diákot választottak ki a szervezők a tanári ajánlások és a tanulmányi eredmények alapján. A július 15-20. között megrendezendő program-sorozat résztvevői között egyaránt akadnak 9-esek és végzősök is, de olyanok is, akik először jöttek a táborba, illetve olyanok, akik már visszatérőknek számítanak.

EcoCamp_j


– Az egész tábort Dr. Kovács Péter dékánnak köszönhetjük, aki 8 évvel ezelőtt előállt ezzel az ötlettel – fogalmazott köszöntőjében Dr. Prónay Szabolcs, az SZTE GTK nemzetközi igazgatója. – Fontosnak tartottuk, hogy elkezdjünk a középiskolásokkal is foglalkozni, mint fiatal tehetségekkel, és elültessük a fejekben már ilyen korán azt, hogy mit is csinál egy közgazdász. Emellett a pályaválasztás megkönnyítése is a célunk volt. A táborban az SZTE GTK mindhárom szakja bemutatkozik majd, így reméljük, hogy az itt jelenlévők magabiztosan fogják eldönteni ezek után, hogy melyik képzés érdekli őket a leginkább.


EcoCamp_PSz

Az EcoCamp mára az SZTE GTK márkanevévé vált. A táborban a kar oktatói és hallgatói mentorálják a gazdasági témák iránt érdeklődő fiatalokat. Az egy hét alatt a diákok elsajátíthatnak marketing, menedzsment és pénzügyi alapismereteket, valamint olyan színes témákkal találkozhatnak, mint az influencer marketing vagy az innováció. Külsős, meghívott előadóként érkeznek még a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai, akiknek céljuk, hogy megmutassák, miért lehet érdekes az adóval foglalkozni. A táborban az előadások mellett fontos szerepe van a közösségépítésnek is, ezért a diákok csapatépítő tréningen vesznek részt, valamint közös prezentáción kell együtt dolgozniuk.


Csúcs Tamás már harmadjára vesz részt a táborban. A szegedi középiskolás most végzett a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnáziumban, és megjelölte az SZTE GTK mindhárom szakját a felvételijében. Számára biztos volt, hogy közgazdaságtudományt szeretne tanulni, a tábornak köszönhetően pedig abban is megerősítést kapott, hogy ezt Szegeden szeretné megtenni. Tamás szerint az EcoCamp nagyon jó lehetőség arra, hogy megismerje a leendő tanárait és hallgatótársait. Hiába vett részt már kétszer a táborban, a legtöbb program teljesen más az előző évekhez képest, így szakmailag is fejlődik minden esztendőben.


EcoCamp_k


Torda-Molnár Balázs teljesen más irányban képzeli el életét, de mégis jelentkezett a táborba. A fiatal végzős diák is az SZTE-re adta be felvételijét, azonban programtervező-informatikus szeretne lenni. A barátai javaslatára jelentkezett az SZTE GTK táborába: a programokat igazán érdekesnek találta, ezért úgy döntött, hogy csatlakozik az EcoCamp kedvelőinek népes táborához.

 

SZTEinfo – Kocsis Bernadett

Fotó: Csukás Alexandra


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


gizem-gultekin

Gizem Gültekin – ÁJTK: nemzetközi kapcsolatok

Korábban Erasmusosként, jelenleg Stipendium ösztöndíjasként tanulok az SZTE-n. Az intézmény és a város is csodálatos. Számos kapcsolatépítési és kikapcsolódási, sportolási lehetőséget biztosítanak. Nagyszerű élmény és tapasztalat itt tanulni, szeretnék a jövőben is Szegeden maradni és folytatni tanulmányaimat.




Toth_BalazsTóth Balázs - MK, élelmiszermérnök

Az ismerőseimtől sokat hallottam, hogy nagyon jó egyetem az SZTE, sok lehetőséget ad az intézmény, pezsgő a diákélet, Szeged igazi egyetemváros. Azért választottam a Mérnöki Kart, mert élelmiszer-mérnöki szakra akartam jönni, és szerintem Szeged az az egyetem az országban, ahonnan a legképzettebb mérnökhallgatók kerülnek ki, s biztosan tudnak jó munkát találni. A tantárgyak nagyon nehezek, de a tanárok segítőkészek.



További hallgatói vélemények >>>