Bezár

Hírarchívum

szegedi_nyari_akademia_plakat

XV. Szegedi Nyári Akadémia a ZMK-n

XV. Szegedi Nyári Akadémia a ZMK-n

2019. július 05.
1 perc

Az SZTE Zeneművészeti Kar ismét nyári akadémiát szervez zenész középiskolásoknak. A jelentkező diákok a ZMK elismert oktatóitól tanulhatnak július 8. és 13. között. A turnus végén a részt vevő középiskolások házi hangversenyeken mutathatják be tudásukat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Újra nyári akadémiát szervez az SZTE Zeneművészeti Kar. Az immár hagyományosnak tekinthető egyhetes akadémiát július 8. és 13. között tartják. A Szegedi Nyári Akadémia kiváló lehetőség a fiatal középiskolás tehetségek számára, hogy az egyetemi oktatásban részt vevő neves művészek kezei alatt fejlődjenek, szakmai tudásukat bővítsék. A nyári egyetem kiváló alkalom arra is, hogy a résztvevők ismertségeket kössenek, tapasztalatot cseréljenek egymással, emellett pedig betekintést nyerhetnek az egyetemi életbe is.


Az akadémiára elsősorban középiskolás tanulókat vár a Zeneművészeti Kar, hiszen így lehetőség adódik a szegedi egyetemen oktató tanárok személyiségének és oktatási technikáinak megismerésére is, mely a továbbtanulással kapcsolatos döntés szempontjából fontos tényező.


Az egy hét alatt a diákok a délelőtti órákban közvetlenül a mesterektől tanulhatnak majd 17 különböző zeneművészeti területen. A délutánok során azonban az oktatóké a színpad, ugyanis a fiatalok meghallgathatják többek között Szecsődi Ferenc, Dr. Zsigmond Zoltán és Dr. Nátyi Róbert előadását, valamint az Oktatói Hangversenyt. A hét zárásaként, július 13-án 19 órától, a Városháza udvarán a MŰVAK Zenekar ad hangversenyt.


A részletes program itt érhető el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek