Bezár

Hírarchívum

kiemelt_apolok_napja_2019

Az SZTE klinikai központjában köszöntötték az ápolókat

Az SZTE klinikai központjában köszöntötték az ápolókat

2019. június 03.
2 perc

Az ápolók nemzetközi napja alkalmából rendezett ünnepségen kiváló ápoló és oktató gyógytornász címeket adományozott az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ legjobb dolgozóinak. A hallgatók által legjobbnak ítélt gyakorlatvezető és gyakorlóhely mellett a nyugdíjba vonulókat is köszöntötték.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ápolóképzés legendás alakjának, a brit ápolónő, Florence Nightingale személyének felidézésével kezdődött az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ ápolók nemzetközi napja alkalmából rendezett ünnepsége. A rendezvényen Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja köszöntötte a jelenlévő ápolókat: ápolnak bennünket a szó elsődleges és átvitt értelmében egyaránt, talán a legszebb és legkifejezőbb foglalkozás az önöké – fogalmazott. Hozzátette, hogy ezt a munkát csak maximális hivatástudattal és odaadással lehet végezni, úgy, ahogy a jelenlévők teszik nap, mint nap hosszú éveken át. Már önmagában az is tiszteletet érdemel, hogy annak idején ezt a pályát választották. A kancellár hangsúlyozta, hogy nincsenek szavak, amelyekkel megfelelően ki lehetne fejezni azt a hálát, amellyel a társadalom tartozik az ápolóknak. Dr. Németh László, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke tovább folytatva a gondolatsort azt mondta, az ápolók áldozatos és szakszerű munkája nélkül nem működne hathatós betegellátás.


apolok_napja1
A rendezvényen készült képek itt megtekinthetőek.


Ezt követően Mészáros Magdolna, az Egészségügyi Szakmai Kollégium titkára tartott előadást az ápolók jelenlegi helyzetéről. Kifejtette, hogy míg közel 22 ezer ápoló hiányzik a rendszerből, addig a dolgozók feladatai fokozatosan nőnek. Ugyanakkor felvázolta azt is, hogy rövidesen megkezdődik az ápolók bérrendezése, amely során – a tervek szerint – 2022-ig összesen 64 százalékos béremelést kapnak.


A rendezvényen az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ „kiváló ápoló” címet adományozta Herceg Attilának, a Pszichiátriai Klinika okleveles ápolójának, valamint Horváthné Frankó Krisztinának, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet diplomás ápolójának. Rónyai Edit, az Ortopédiai Klinika Központi Fizioterápiás és Oktatási Részleg gyógytornásza „oktató gyógytornász” címet kapott.


apolok_napja2
A rendezvényen készült képek itt megtekinthetőek.


Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának betegellátó egységei évente több száz közép és felsőfokú egészségügyi szakképzésben részt vevő tanulónak és hallgatónak biztosítják a szakmai gyakorlat lehetőségét. A hallgatók véleménye alapján 2018/19-es tanévben a klinikai központ „legjobb gyakorlóterülete” címet az Ortopédiai Klinika fekvő- és járóbeteg ellátó osztályai nyerték el, valamint a „legjobb gyakorlatvezetője” címet Tóth-Baranyi Zsoltnak, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet munkatársának ítélték meg.


A Klinikai Központ köszöntötte és elismerésben részesítette mindazon 37 egészségügyi szakdolgozóját, akik a megelőző naptári évben öregségi nyugdíjba vonultak.


SZTEinfo-Lévay Gizella

Fotó:Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek