Bezár

Hírarchívum

IMG_2984_2

Közbeszerzési szakmai napot tartottak az SZTE részvételével

Közbeszerzési szakmai napot tartottak az SZTE részvételével

2019. május 08.
2 perc

A közbeszerzés aktuális kérdéseiről, a jövőbeni fejlesztési irányokról kaptak naprakész tájékoztatást a régió vállalatai, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Szegedi Tudományegyetem közös szakmai napján, május 7-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hogyan lehet a közbeszerzési eljárásokat gyorsan és hatékony lebonyolítani? Miként segít ebben a digitális technológia? Hogyan fejleszthetőek a jövőben a közbeszerzési eljárások? – többek között ezekre a kérdésekre is választ kaptak az érdeklődők május 7-én a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakmai napján. A résztvevőket Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja köszöntötte.


IMG_2955


Szigorú szabályrendszerben végzi beszerzéseit a Szegedi Tudományegyetem. A dél-alföldi régió legnagyobb munkáltatója évente mintegy 120-150 közbeszerzési tendert bonyolít. – Az intézményünkben folyó kiemelkedő kutatás-fejlesztési és gyógyító tevékenységet, valamint az oktató munkát nagymértékben érintik a közbeszerzési eljárások. A tenderek során nemcsak a közbeszerzési törvény előírásaink, hanem sok esetben az Európai Uniós szabályoknak is meg kell felelnünk. Célunk, hogy ezen szigorú szabályok betartása mellett rugalmasabbá tegyük a beszerzési folyamatainkat. A tenderek lebonyolítását, nem külső szakemberek, hanem saját munkatársaink végzik, így a megszerzett szakmai tapasztalat beépül az egyetemi tudásbázisba – fogalmazott Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja. Hozzátette: folyamatos beszerzési igényt jelent az egészségügy számára szükséges fogyóanyagok megvásárlása. Példaértékű kezdeményezésként az ország első, dinamikus beszerzési rendszerét alakította ki a szegedi egyetem vegyszerben és fogyóanyagban, ami a kutató és gyógyító munka dinamikusan változó igényeit tudja hatékonyan, közbeszerzés-technikailag szolgálni.


kozbeszerzesi_nap_galeria
Képgaléria a rendezvényről


A szakmai napon a közbeszerzés jövőbeni fejlesztési irányairól Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke tartott előadást, a jogalkalmazók munkáját segítő útmutatókat dr. Kovács László, a Közbeszerzési Hatóság főtitkára ismertette. Dr. Puskás Sándor, a Közbeszerzési Döntőbizottság elnöke a bizottság tevékenységéből mutatott be gyakorlati példákat.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek