SZTE Info

bringazz_a_munkaba_SZTE

Csatlakozz a Bringázz a munkába kampányhoz!

Szeretnél ingyen egy bringát? És mit szólnál egy ajándék hétvégéhez a Balaton közelében? Az ajándékokért cserébe járj bringával a munkahelyedre május 31-ig, és ezt rögzítsd az erre szolgáló ingyenes applikációval. Ráadásul az SZTE külön nyereményjátékkal buzdítja az egyetemi polgárokat a programhoz való csatlakozásra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Bringázz a munkába! kampány 2019-es tavaszi fordulóját május 6. és 31. között hirdeti meg a Magyar Kerékpárosklub az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az Aktív Magyarország támogatásával.

 

Miért érdemes csatlakozni? Részben a klassz nyereményekért. Ha hetente csak egyszer bebringázol, az már bőven elég ahhoz, hogy esélyt kapj a nyerésre, és persze ahhoz is, hogy megízleld a bringával munkába járás örömeit:
 • a felfrissítő mozgást,
 • a függetlensége a forgalmi dugoktól, zsúfoltságtól,
 • a felszabaduló időt, és
 • hogy meglásd a város mosolygós, bringás arcát.

A részvételhez töltsd le a Bike Citizens applikációt, és azon belül regisztrálj a "Bringázz a munkába!" játékba. Innentől nincs más dolgod, mint hogy május 6. és 31. között méred a kerékpárral megtett hétköznapi utazásaidat, és várod a nyereményeket.


Csapatokban is gyűjtheted egy hónapon át a kilométereket, ezzel vehetsz részt a 2,5 millió forint összdíjazású nyereményjátékban. Megnyerhetsz egyet a négy bringa közül, de izgalmas kalandprogramok, sétahajózás, belépők, vásárlási utalványok, kiegészítők, kerékpárszervíz, biztonsági csomag és még sok más is a tied lehet.


Ráadásul a Szegedi Tudományegyetem, mint az egészséges életmód és a környezetbarát, zöld megoldások elkötelezett híve, idén intézményként is csatlakozik a kezdeményezéshez, és egy külön nyereményjátékkal buzdítja az egyetemi polgárokat a programhoz való csatlakozásra.


A Bringázz a munkába! kampányhoz az alábbi linken is regisztráló munkatársak között – a kampány végén – a következő nyereményeket sorsolják ki:


 • 5 db kerékpárszervízt, esetleges javítást magába foglaló ajándékcsomag
 • 5 db KRESZ biztonsági csomag


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. június 15.

Kiemelt_Konyvhet_2019

„Amelyik város nincs megírva, nem létezik” – jelentette ki a József Attila-díjas, egykor a szegedi egyetemen tanuló író, Grecsó Krisztián a 90. Ünnepi Könyvhét nyitányán. A szegedi könyvünnep 2019-ben is korábban kezdődött és tovább tart, mint más városokban. A közel 150 program harmadát az SZTE NKI szervezte, minden második rendezvény főszereplője vagy közreműködője kötődik a szegedi universitashoz.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • június 17.
  14:00 - 15:30
  Jogtudósok titkai. Történetek a titkosszolgálatok és a jogtudományok neves művelőinek XX. századi kapcsolataiból címmel jelent meg a Iurisperitus Kiadó gondozásában dr. Révész Béla (egyetemi docens, SZTE ÁJTK) kötete. A szerzővel Laczkó Sándor (osztályvezető, SZTE Klebelsberg Könyvtár, Különgyűjteményi Osztály) beszélget. Az SZTE NKI Szegedi Egyetemi Kiadó szervezésében.
 • június 17.
  14:00 - 16:00
  Innovatív, saját fejlesztésű történelmi társasjátékaikat mutatják be az SZTE BTK Történettudományi Doktori Iskola hallgatói, Szegedi Történészhallgatók Egyesületének tagjai: Lengyel Ádám, Mezey Bence, Szabó Levente.
 • június 17.
  16:00 - 17:30
  Legtisztább boldogság – Művelődéstörténeti kalandozás Bolyai Farkas és Bolyai János világában. Vekerdi László Bolyai-színművével és Dávid Lajos két matematikai kéziratával című művét – képekkel illusztrálva – bemutatja a szerző, dr. Szabó Péter Gábor (adjunktus, SZTE TTIK Informatikai Intézet, Számítógépes Optimalizálási Tanszék) Újszászi Ilona újságíró (SZTE NKI) kérdései nyomán. Az SZTE NKI Szegedi Egyetemi Kiadó szervezésében.
 • június 17.
  18:00 - 19:00
  Pejin Leával, az SZTE szociológia szakos hallgatójával a Nyugati csiga körfűrésszel álmodik című könyvéről Bene Zoltán író, szerkesztő beszélget. Az SZTE NKI Kulturális Iroda szervezésében Ha most nem ölök meg senkit, akkor soha – mondja tiszta szívvel ez a 21 éves vajdasági lány, aki történetesen a Szegedi Egyetem diákja… Pejin Lea egyik nagy erénye, hogy nem próbál meg koraérett verseket – pardon, leákat – írni. Jól is teszi, mert ilyen mélyen, érzelmesen és színesen csak a húszas éveink elején tudunk alkotni. Nyugati csiga körfűrésszel álmodik – micsoda pompás és hátborzongató cím! Pontosan jellemzi a kényelmetlen dolgokat feszegető, érzelmes, de egyben karcos, gyakran kegyetlen szövegeket, melyek nemcsak a szerelem és a magány regiszterében mozognak, hanem gyakran politikai töltetük is van. Hiába, ha valakinek éppen a mezítlábas Szerbia fekszik az ágyában, az másképpen magyar, és másképpen szerelmes. Pejin Lea a Vajdaságban, Zentán született. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem szociológia szakos hallgatója. A Nyugati csiga körfűrésszel álmodik az első verseskötete. Publikált a Magyar Naplóban, az Irodalmi jelenben, az Előretolt Helyőrség magyarországi és vajdasági mellékletében és a Bárka folyóiratban. Az írás mellett saját dalok szerzésével és versmegzenésítéssel foglalkozik.
 • június 20.
  16:30 - 17:30
  Az előadás címe: Gondolatok a magasvérnyomás-betegségről (DR. ÁBRAHÁM GYÖRGY)