Bezár

Hírarchívum

honvedseg

Pályázz a Magyar Honvédség ösztöndíjaira!

Pályázz a Magyar Honvédség ösztöndíjaira!

2019. május 17.
3 perc

Különböző ösztöndíjakkal támogatja a középiskolás és egyetemista hallgatókat a Magyar Honvédség. Az ösztöndíj havi összege a felsőoktatásban több mint 100.000 forint.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Pályázd meg a Mészáros Lázár ösztöndíjat, ha magyarországi felsőoktatási intézmény nappali tagozatos alapképzésében, mesterképzésében, osztatlan képzésben vagy hazai iskolarendszerű szakképzés nappali, esti, levelező, távoktatásos képzésén részt vevő tanuló vagy, büntetlen az előéleted, betöltötted a 18. életévedet és vállalod, hogy a képzés befejezését követően a Magyar Honvédséggel szerződéses szolgálati viszonyt létesítesz, és azt legalább az ösztöndíj folyósításával megegyező ideig fenntartod.

Az ösztöndíj havi összege a felsőoktatásban a költségvetési törvényben meghatározott honvédelmi illetményalap 300%-a (133 800 forint). A szakképző iskolában tanulók esetében a költségvetési törvényben meghatározott honvédelmi illetményalap 150%-a (66 900 forint), melynek folyósítása a szerződéses állományba vételig folyamatos, a tanulmányi szüneteket is beleértve.


Pályázd meg az Önkéntes Tartalékos ösztöndíjat, ha magyarországi felsőoktatási intézmény nappali tagozatos alapképzésében, mesterképzésében, osztatlan képzésben vagy hazai iskolarendszerű szakképzés nappali, esti, levelező, távoktatásos képzésén részt vevő tanuló vagy, betöltötted a 18. életévedet, és önkéntes tartalékos szolgálatot vállalsz, melyet legalább az ösztöndíj folyósításával megegyező ideig fenntartasz. Továbbá vállalod, hogy önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálati viszony létesítése esetén az ösztöndíjszerződés megkötésétől számított 12 hónapon belül az alapfelkészítést, önkéntes műveleti tartalékos szolgálati viszony létesítése esetén 12 hónapon belül az alapkiképzés 1. ciklusát sikeresen teljesíted.

Az ösztöndíj összege: alapkiképzés teljesítéséig a költségvetési törvényben meghatározott honvédelmi illetményalap 90%-a szemeszterenként/félévenként egyszeri egy összegben (40 140 forint). Alapkiképzés teljesítését követően a költségvetési törvényben meghatározott honvédelmi illetményalap 120%-a szemeszterenként/félévenként egyszeri egy összegben (53 520 forint).

Önkéntes tartalékos tiszti/altiszti alaptanfolyam I. moduljának teljesítését követően a költségvetési törvényben meghatározott honvédelmi illetményalap 150%-a szemeszterenként/félévenként egyszeri egy összegben (66 900 forint).

Önkéntes tartalékos tiszti/altiszti alaptanfolyam II. moduljának teljesítését követően a költségvetési törvényben meghatározott honvédelmi illetményalap 180%-a szemeszterenként/félévenként egyszeri egy összegben (80 280 forint).


Pályázd meg a Béri Balogh Ádám középiskolai ösztöndíjat, ha magyarországi középiskola nappali tagozatos diákja vagy, felvetted a honvédelmi alapismeretek tantárgyat, példás a magaviseleted, legalább jó érdemjegyed van testnevelésből és minimum 4,5 a tanulmányi átlagod.

Az ösztöndíj havi mértéke a költségvetési törvényben meghatározott honvédelmi illetményalap 50%-a (22 300 forint), melyet egy tanévre lehet elnyerni.


Pályázd meg a Lippai Balázs esélyegyenlőségi ösztöndíjat, ha hátrányos helyzetű vagy roma származású diáknak vallod magad magyarországi középiskola nappali tagozatos, vagy felsőfokú tanulmányi jogviszonnyal rendelkező tanuló vagy, fegyelmi felelősségre vonásban nem részesültél, minimum 3-as a tanulmányi átlagod, legalább jó a magaviseleted, felvetted a honvédelmi alapismeretek érettségi tantárgyat, vagy jelenleg honvédelmi ismeretek tantárgyat tanulsz.

Az ösztöndíj havi mértéke a költségvetési törvényben meghatározott honvédelmi illetményalap 40%-a (17 840 forint), melyet egy tanévre lehet elnyerni.


Az MH gondoskodási körébe tartozó árvák támogatására létrehozott ösztöndíj a Magyar Honvédség gondoskodási körébe tartozó árvák részére szól, akik nappali tagozaton általános, közép-, illetve felsőfokú tanulmányokat folytatnak, minimum 3-as tanulmányi átlaggal rendelkezek, fegyelmi felelősségre vonásban nem részesültek és minimum jó a magaviseletük.

Az ösztöndíj havi mértéke a költségvetési törvényben meghatározott honvédelmi illetményalap 50%-a (22 300 forint), melynek folyósítása folyamatos, a tanulmányi szüneteket is beleértve.


Az ösztöndíjakról további információ itt: Magyar Honvédség ösztöndíjak

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek