Bezár

Hírarchívum

kiemelt_SZAKK_Gyerekklinika_adomany

Speciális játszósarkot kapott az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika rehabilitációs osztálya

Speciális játszósarkot kapott az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika rehabilitációs osztálya

2019. május 27.
1 perc

A Rotary Club Szeged-Tisza és a Karitáció Alapítvány jótékonysági, gyógyítást segítő, adományozó programjának részeként az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika rehabilitációs osztálya kapott egy gyógyulást segítő, fejlesztő játékokkal és székekkel ellátott, speciális játszósarkot.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika rehabilitációs osztálya a Rotary Club Szeged-Tisza és a Karitáció Alapítvány jótékonysági, gyógyítást segítő adományozó programjának részeként egy speciálisan berendezett játszósarokkal – két speciális asztallal és székekkel, fejlesztő játékokkal, új mesekönyvekkel – lett gazdagabb: a 350 ezer forint értékű adományt Dr. Bereczki Csabának, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika igazgatójának adták át.

SZAKK_Gyerekklinika_adomany

A játéktérbe olyan terápiás asztalok kerültek, amelyeknek magassága és munkalapja is állítható, így kerekesszékkel is melléjük lehet gurulni. Ez megkönnyíti a kis betegek hétköznapjait a foglalkozások alatt. Mint ahogy az új könyvek is abban segítenek, hogy a hosszúra nyúlt kezelési idő alatt könnyebbé tegyék a gyerekek és a családok számára az együtt töltött idő értékes kihasználását. Emellett három szekrényt is kapott az osztály, ahol a meglévő gyógyítást elősegítő eszközeik mellett a most kapott képességfejlesztő játékokat tárolhatják. Ezekre nagy szükség van, hiszen az osztály mindig teltházzal üzemel. Az öltözőszekrényeket pedig az egészségügyi dolgozók örömmel vették birtokba.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek