Bezár

Hírarchívum

coverkiss
Indul az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramjának 2019/2020. évi őszi szemesztere

Indul az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramjának 2019/2020. évi őszi szemesztere

2019. szeptember 10.
2 perc

Az SZTE Alma Mater Alumni mentorprogramjában volt hallgatók mentorálnak jelenlegi SZTE-s hallgatókat. A négy hónapon át tartó program során a hallgatók elmélyíthetik az egyetemen megszerzett tudást a gyakorlatban. A jelentkezéseket első körben szeptember 23-ig várják, utána a fennmaradó helyekre lehet már csak jelentkezni.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az alumni mentorálás személyes kapcsolat egy tapasztalt szakember és hallgató között. A mentor megosztja tudását és tapasztalatait a hasonló pályára készülő hallgatóval, hogy segítse annak szakmai előmenetelét. A 2019/2020. évi őszi szemeszter során mintegy 100 mentorhellyel várják a jelentkezőket az SZTE alumnusai.


2019_osz_Almamater_mentor

 

A program 2014 tavaszán egy TÁMOP projekt keretében indult azzal a céllal, hogy a munkaerőpiacon már elhelyezkedett SZTE-s alumnik szakmai tudását, tapasztalatait becsatornázza a jelenlegi oktatási rendszerbe, segítve ezzel, hogy a hallgatókban reális szakmai kép alakulhasson ki, illetve még az egyetemi évek alatt megismerkedhessenek olyan munkáltatói szempontokkal is, melyek a végzés után segíthetik őket az elhelyezkedésben. Alumni mentoraink önkéntes alapon végzik tevékenységüket.

 

A mentor és mentorált közti kapcsolat eltér a szakmai gyakorlat során megszokottól, itt a kapcsolattartás sokkal rugalmasabb. Nincs szükség napi szintű interakcióra - havi három találkozó javasolt - ezen felül a program sikerességének nem előfeltétele a személyes találkozó sem, hiszen online eszközök széles köre áll mind a mentor, mind pedig a mentorált rendelkezésére.

 

Mentormontazs


A mentoroknak lehetőségük van cég/gyárlátogatás szervezésére, vagy blogot vezethetnek a szakmai témákról, bemutathatják a cégen belüli szakmai, karrier lehetőségeket, valamint segítenek a kiválasztott hallgatókat érintő kérdésekben személyes vagy online tanácsadás formájában.

 

A mentorok felhívásai, jelentkezés és további információ az SZTE Alma Mater honlapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek