Bezár

Hírarchívum

nyito_alma_mater_mentor

Mentorokat keres az SZTE Alma Mater Alumni programjához

Mentorokat keres az SZTE Alma Mater Alumni programjához

2019. szeptember 04.
2 perc

Ismét olyan volt SZTE-sek jelentkezését várja az SZTE Alma Mater, akik önkéntesként szakmai tudásukkal szívesen hozzájárulnának ahhoz, hogy az SZTE jelenlegi hallgatói minél felkészültebben álljanak a munkaerőpiaci kihívások elé.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Alma Mater Alumni Mentorprogram 2014 tavaszán egy TÁMOP projekt részeként indult azzal a céllal, hogy a munkaerőpiacon már elhelyezkedett SZTE-s alumnik szakmai tudását, tapasztalatait becsatornázza a jelenlegi oktatási rendszerbe, segítve ezzel, hogy a hallgatókban reális szakmai kép alakulhasson ki, illetve még az egyetemi évek alatt megismerkedhessenek olyan munkáltatói szempontokkal is, melyek a végzés után segíthetik őket az elhelyezkedésben. A mentorok önkéntes alapon végzik tevékenyéségüket.


A mentor és mentorált közti kapcsolat eltér a szakmai gyakorlat során megszokottól, itt a kapcsolattartás sokkal rugalmasabb. Nincs szükség napi szintű interakcióra – havi három találkozó javasolt – ezen felül a program sikerességének nem előfeltétele a személyes találkozó sem, hiszen online eszközök széles köre áll mind a mentor, mind pedig a mentorált rendelkezésére.


alma_mater_mentor


A mentoroknak lehetőségük van cég/gyárlátogatás szervezésére, vagy blogot vezethetnek a szakmai témákról, bemutathatják a cégen belüli szakmai, karrier lehetőségeket, valamint segítenek a kiválasztott hallgatókat érintő kérdésekben személyes vagy online tanácsadás formájában.


Az alumni mentorálás személyes kapcsolat egy tapasztalt szakember és hallgató között. A mentor megosztja tudását és tapasztalatait a hasonló pályára készülő hallgatóval, hogy segítse annak szakmai előmenetelét.

 Az őszi szemeszter menetrendje:

  • Mentorok és mentorhelyek első körös hirdetése: aug. 26. – szept. 23.
  • Mentorok és mentorhelyek második körös hirdetése: szept. 23. – szept. 30.
  • Mentornyitó rendezvény: 2019. szeptember 30.
  • Mentorprogram közös munka: október – november – december
  • Mentorprogram zárás: anyagok leadása, tanúsítványok kiosztása, értékelés: jan. 6. – jan. 31.
Jelentkezni az iroda@sztealmamater.hu email címen lehet. További információ az SZTE Alma Mater honlapján.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek