Bezár

Hírarchívum

Szeged számára hasznos az egyetem

Szeged számára hasznos az egyetem

2008. augusztus 07.
1 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Jó véleménnyel vannak a szegediek a Szegedi Tudományegyetem működéséről, a megyeszékhely életében betöltött szerepéről. Mindez egy nemrégiben készített közvélemény-kutatásból derül ki.
A Szegedi Tudományegyetem a BTK Szociológia Tanszékének irányításával végezte el 2008. március 21. és április 21. között azt a közvélemény-kutatást, melynek során 2700 felnőtt korú, állandó szegedi lakcímmel rendelkező lakost kérdeztek meg egyebek között az SZTE működésének hasznosságáról és megítéléséről.
A felmérés reprezentatív volt, és a megkérdezettek több mint kétharmadának nincs közvetlen jogviszonya az egyetemmel.
A vizsgálat azt mutatta, hogy a szegedieknek szinte egyöntetű a véleményük: az egyetem működése nagyon hasznos vagy legalábbis hasznos a város számára. A megkérdezettek 70,5 százaléka szerint nagyon hasznos, 27,5 százalékuk szerint hasznos Szeged városának az SZTE. Az egyetem hírnevének megítélése a szegediek körében szintén jónak mondható. A válaszadók döntő többsége, 83,7 százaléka jónak vagy sokkal jobbnak látja az SZTE hírnevét a többi hasonló hazai felsőoktatási intézményéhez képest.
Az SZTE alap- és mesterképzési szakjaira, valamint felsőfokú szakképzéseire pótfelvételi keretében még lehet jelentkezni. Információk az egyetem internetes oldalán, illetve a karok honlapjain találhatók, a jelentkezési lapokat augusztus 13-ig lehet benyújtani.
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek