Bezár

Hírarchívum

Továbbra is a világelitben

Továbbra is a világelitben

2008. október 28.
2 perc
Itthon számos területen előrelépett, míg a nemzetközi felsőoktatási rangsorban továbbra is tartja pozícióját a Szegedi Tudományegyetem. A sanghaji Jiao Tong University által évente elkészített nemzetközi rangsor idén is a világ legjobb 400 egyeteme közé sorolta a szegedi intézményt.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 
Továbbra is mindössze két magyar felsőoktatási intézmény kapott helyet az egyik legismertebb nemzetközi felsőoktatási rangsorban. A sanghaji Jiao Tong University Felsőoktatásért Intézete idei felmérésében a Szegedi Tudományegyetem – megtartva tavalyi pozícióját – a 303-401. helyen áll, ami azt jelenti, hogy az intézményt a világ 300-400 legjobb egyeteme között tartják számon. Az európai felsőoktatást tekintve az egyetem még előkelőbb helyezést ért el, hiszen az európai 125-168-as listán szerepel.
Az eredmény azért is kiemelkedő, mert a rangsor készítői kimondottan az oktatási és oktatói minőséget, valamint az egyetemek kutatási teljesítményét veszik alapul. Az oktatási minőséget a Nobel- és Fields-díjas tudósokkal mérik, míg az oktatói minőséget a nemzetközileg is nagy presztízsű folyóiratokban megjelent publikálások és az idézettség jelenti.
A Szegedi Tudományegyetem nemzetközi elismeréséhez ráadásul nemrégiben hazai sikerek is párosultak, hiszen egy meghatározó hetilap, a Heti Válasz felsőoktatási rangsora szerint az egyetem számos területen előrelépett a tavalyi eredményeihez képest. A rangsor alapján – mely hét képzést vizsgált a felsőoktatási palettáról hat szempont szerint – a Szegedi Tudományegyetem a második legjobb képzést nyújtja hallgatói számára az országban a jogász-, közgazdász-, és kommunikációs képzés tekintetében, míg az informatikusképzést vizsgáló listán 17 intézmény közül a Szegedi Tudományegyetem a harmadik helyet szerezte meg.
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek