Bezár

Hírarchívum

Új klinikával bővült az SZTE

Új klinikával bővült az SZTE

2008. október 13.
1 perc
Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinika nyílt a Szegedi Tudományegyetemen. Az új intézményben az országban egyedülálló beavatkozásokat is végre tudnak majd hajtani.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 
Magyarországon az elmúlt 25 esztendőben megháromszorozódott a szájüregi daganatok száma, ugyanakkor az ország felén nincs működő szájsebészeti osztály, a 10 millió lakosra csupán kéttucat arc- és állcsontsebész jut – mondta a klinikát vezető professzor, Piffkó József az október 10-i sajtótájékoztatón.
Az új klinikai egység létrehozásával a nagy hagyományú szegedi arc- és állcsontsebészet végre 21. századi körülmények közé kerülhetett, így a betegellátás mellett a klinika hamarosan a szakmai utánpótlás egyik centrumává válhat. A két műtőt és három korszerű ambulanciát működtető intézmény társadalombiztosítás által finanszírozott ellátási területe a csaknem kétmillió lakost számláló Dél-Alföld. Az öt szakorvos és három szakorvosjelölt tizenegy aktív és két egynapos sebészeti ágyon fogadja majd a betegeket.
A korszerű műszereknek és a társszakmákkal kialakított szoros együttműködésnek köszönhetően olyan betegeket is tudnak fogadni az újonnan nyílt klinikán, akik eddig csak külföldön kaphattak megfelelő ellátást: lehetőség nyílik például a komplex arc- és agykoponya fejlődési rendellenességek sebészetére is.
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek