Bezár

Hírarchívum

 

tik2Szóljunk hozzá!

23%-kal több gólya a Szegedi Tudományegyetemen

23%-kal több gólya a Szegedi Tudományegyetemen

2009. július 24.
2 perc

Csaknem 8000 elsőéves kezdheti meg felsőfokú tanulmányait szeptembertől a Szegedi Tudományegyetemen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az idei felvételi eredmények szerint a szegedi intézmény az államilag finanszírozott és a költségtérítéses képzések tekintetében is jelentősen növelni tudta hallgatói létszámát, így a tavalyi évhez képest 23%-kal, szám szerint 1788 fővel többen nyertek felvételt az egyetem valamely szakára.


A több mint tizenhétezer jelentkező közül 7920-an már biztosan a Szegedi Tudományegyetem polgárai lesznek szeptembertől a július 23-án nyilvánosságra hozott 2009-es felvételi ponthatárok alapján. A 2008-ban felvett 6132 elsőéves hallgatói létszámhoz képest ez 23%-kal több újdonsült szegedi egyetemistát jelent, ami országos szinten is kiemelkedő növekedésnek számít. A normál felvételi eljárás végén, így idén az államilag támogatott képzésekre 25%-kal (5890 fő) jutottak be többen, míg a költségtérítéses hallgatók keretszáma a tavalyi 1713-hoz képest 2030-ra nőtt.


„Joggal lehetünk büszkék az idei felvételi eredményeinkre: idén csaknem 20%-kal többen szerettek volna bekerülni a Szegedi Tudományegyetemre, több mint tízezren pedig első helyen jelölték meg az intézményt, és a felvettek számát tekintve is jelentős növekedést értünk el. Ráadásul ez a 7920 fős elsőéves létszám még bővülhet is, hiszen augusztus 10-ig a pótfelvételi keretében további jelentkezőknek lesz lehetőségük bekerülni a vidék legnépszerűbb egyetemére” – hangsúlyozta Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora a csütörtöki ponthúzó kapcsán.


A pótfelvételi eljárás keretében az egyetem több mint 100 szakjára még várhatóan további 300-400 hallgató kerülhet be. A pótfelvételi jelentkezés július 27-től augusztus 10-ig történik postai feladás esetén, de lehetséges az elektronikus jelentkezés (e-jelentkezés) is. A jelentkezési lapokat a kari tanulmányi osztályokon személyesen kell átvenni, de leadni nem lehet ott, hanem a lapon feltüntetett címre kell elküldeni (az Oktatási Hivatalba). Ahol személyes megjelenést írnak elő, ott a hirdetményben megjelent időpontban (aug. 19-28. között) és helyen meg kell jelenni személyesen. Aki nem jelenik meg, kizárja magát a pótfelvételi folyamatból. A pótfelvételi „vonalhúzás” aug. 29-én lesz.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek