Bababarát lett az SZTE TIK

Féltucat kismama mellett ugyanennyi pár hónapos lurkó – talán a Szegedi Tudományegyetem néhány leendő hallgatója – is ellátogatott a Tanulmányi és Információs Központba, amikor csütörtökön délben átadták a bababarát teret az épület alagsorában.
A TIK naponta több mint háromezer látogatója között egyre több a kismama, ez nem is csoda, hiszen az SZTE közel harmincezer hallgatója közül mintegy ezren doktori tanulmányokat folytatnak, és sokan vannak olyanok is, akik második diplomájukat szerzik meg, vagy valamilyen kiegészítő képzésen vesznek részt, így kicsit idősebbek, mint egy átlagos egyetemista.

DSC_1308R

Majó Zoltán, a TIK fejlesztési igazgatója elmondta: a 2004 decemberében nyílt központ tervezői törekedtek arra, hogy minden látogatónak biztosítsák a maximális kényelmet, az egyik mosdóban ezért pelenkázó is működött, amit gyakran igénybe is vettek a babák és anyukáik. A huszonötezer négyzetméteres épületben eddig azonban nem volt olyan helyiség, ahol a kismamák intim körülmények között megszoptathatták volna kicsinyüket.
A TIK az Országos Gyermekegészségügyi Intézet pályázatán nyert támogatást a bababarát terület kialakítására. A zárható helyiség az épület alagsorában található, a szobában – melynek falait mesefigurák és óvodások rajzai díszítik – egy kismamák számára szoptatási célra tervezett hintaszék és a hozzá tartozó lábpihentető zsámoly várja az anyukákat és gyereküket.
A központban az őszi szemeszter kezdetére – bár ennek feltételei megszigorodtak – gyermekmegőrző indítását is tervezik, ahol a távoktatáson vagy részidős képzésen tanuló hallgatók gyereküket hagyhatnák, amíg a Hallgatói Szolgáltató Irodán vagy a könyvtárban ügyes-bajos dolgaikat intézik – mondta el Majó Zoltán.

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Holecska_ZoltanHolecska Zoltán – BTK, történelem

Az egyetemválasztáskor több szempontot is figyelembe vettem. Az egyik legfontosabb köztük az volt, hogy erős legyen az érdeklődési területem kutatása. A másik pedig, hogy megfizethető legyen az ottani élet. Szegeden teljesült az, amit vártam: sokkal olcsóbb, mint Budapest, és a tanulmányaimat is magas színvonalon folytathatom. Ráadásul közel van az otthonomhoz, Békéscsabához is. Így egy év után úgy érzem, nem bántam meg a döntésemet, mert Szeged egy igazán élhető, diákbarát város.


Juhasz_Zsolt_kiemeltJuhász Zsolt - GTK, gazdálkodási és menedzsment

Azért választottam Szegedet, mert hiába nagy egyetemvárosról van szó, mégis nagyon otthonosnak éreztem a hangulatát minden korábbi látogatásom során. Nagyon jó, hogy minden közel van a városban, és egy-egy jó buli után egyszerűen hazajuthatok. Nagyon jó a közösség is itt, mindenki nagyon barátságos.


További hallgatói vélemények >>>