Bezár

Hírarchívum

Rangadót nyert a Jászberény ellen az SZTE-Szedeák

Rangadót nyert a Jászberény ellen az SZTE-Szedeák

2009. november 15.
3 perc
Páratlanul izgalmas, kőkemény, nagyszerű hangulatú mérkőzésen győzött a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák a Jászberényi KSE ellen a férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport november 13-i rangadóján.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Nincs más veretlen csapat a férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoportjában, ugyanis az eddig hibátlan Jászberény a 7. fordulóban elbukott Szegeden. Nem akármilyen körülmények között harcolta ki a győzelmet a szegedi egyetemi csapat, ugyanis a listavezető a második félidő második percében még 14 ponttal vezetett!
A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák meglepetéssel készült a vendégek számára. A Tisza-partiaknál ugyanis ott melegített a villámmal leigazolt amerikai John Holt, aki a Szegedi Tudományegyetemen folytatja tanulmányait. A 22 éves, 2 méter magas középjátékosnak tavaly a St. Ambrose University csapatában 16 perc, 5 pont, 5 lepattanó volt az átlaga.
A hazaiak a Vida, Molnár M., Nyilas, Kovács D., Gémes ötössel kezdték a csatát, melyre mintegy 1000 néző látogatott ki az újszegedi sportcsarnokba. Vida Máté kosarával kezdődött az összecsapást, ám a vendégek hamar magukhoz ragadták az előnyt. Miközben a szegediek kintről képtelenek voltak betalálni, s egyéni próbálkozásaik rendre fennakadtak a jászberényi falon, Drahos és Mészáros szórták a triplákat, szétzilálták a Szedeák védekezését. Az első negyed végén 26-17-re ment az éllovas.
Drahos a második negyedben is tarthatatlannak bizonyult, bárkit is bízott meg őrzésével Bonifert Domonkos vezetőedző. A korábbi szegedi klasszis 20 pontig jutott az első félidőben. A második negyed közepén ugyan felcsillant a remény, hogy megközelítheti ellenfelét a vendéglátó (Gémes Levente nagyon összekapta magát, megszerezte az első hazai triplát is), ám 36-39-et követően ismét megtorpantak Vidáék: 49-40-es jászberényi előnnyel vonultak pihenőre a küzdő felek.
Új szerkezetben kezdte a harmadik negyedet a Szeged, Nyilas lépett be a négyes posztra, Kovács helyett pedig Simándi Árpád kapott szerepet az első ötösben. Jászberényi kosarakkal indult a játékrész (22. perc: 40-54), ám azt követően beindult a Vida-show. A hazai irányító gyors egymásutánjában 10 pontot szórt, a 16-0-s rohanás végén pedig már 56-54-es Szedeák-vezetést mutatott az eredményjelző. Rengeteget számított, hogy szigorúbbá, keményebbé vált a Tisza-partiak védekezése. Gémes és Nyilas percei következtek, szép találataik után 68-63-mal kezdődhetett az utolsó tíz perc.
Az utolsó negyedben a megnyugodott, magabiztossá vált hazai együttes taktikusan, okosan szőtte támadásait, járatta a labdát, megkereste és megtalálta a dobóhelyzeteket. Ahogy az ilyenkor már lenni szokott, a triplák is megérkeztek: Nyilas vert be egy trojkát, majd Molnár Miklós keze sült el rövid időn belül háromszor. Lazult hát a palánk alatti szorítás is, amit Gémes több gyönyörű centertalálattal büntetett. A listavezető egyre feszültebben és idegesebben kosárlabdázott, elkapkodta támadásait. Ennek megfelelően tíz pont fölé nőtt a szegedi előny, s a végén már csak arra maradt ereje a Jászberénynek, hogy egy nagyon picit közelebb lépjen a győzteshez.
A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák nem lélegezhet föl, hiszen újabb rangadó következik: november 20-án (pénteken) 18.30-kor Hódmezővásárhelyen lépnek pályára Molnárék.
Mindenképpen ki kell emelni, hogy a szegedi csapat a Keleti csoport legnagyobb költségvetésű gárdáját fektette két vállra. Három éve, mikor a Szedeák új alapokon, a Szegedi Tudományegyetem támogatásával újrakezdte, az NB II-ben próbálkozott, most pedig eljutott odáig, hogy akár az elitbe való feljutásra is esélyes.
A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 7. fordulójában:
Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – Jászberényi KSE 95-87 (17-26, 23-23, 28-14, 27-24).
Szeged, 1000 néző, vezette: Páli, Vétek.
Szeged: Vida 17, Molnár 20/9, Nyilas 13/3, Kovács D. 9, Gémes 27/3. Csere: Simándi 2, Holt 4, Rezák 3. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek