Bezár

Hírarchívum

kutatokejszakaja2Az egész Európában népszerű rendezvény sorozathoz a Szegedi Tudományegyetem már harmadik alkalommal csatlakozik, hogy bebizonyítsa: a tudomány nem csupán száraz tanagyag, hanem érdekes, interaktív és kreatív elfoglaltság is lehet.
Kutatók Éjszakája a Szegedi Tudományegyetemen

Kutatók Éjszakája a Szegedi Tudományegyetemen

2009. szeptember 19.
2 perc

„Nem vagyok különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi” – ez az Einstein-idézet a mottója a szeptember 25-én megrendezendő Kutatók Éjszakájának.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Minden év szeptemberének utolsó péntekjén rendezik meg ezt az országszerte népszerű fesztivált, amihez 2007 óta több magyar nagyváros mellett Szeged és az egyetem is kapcsolódik.
„Ezalatt a három év alatt egyre bővült a rendezvényen résztvevő intézetek, tanszékek száma” – mondja Révész Balázs, az SZTE marketing- és kommunikációs igazgatója. Idén már több mint 50 programmal várják a „szenvedélyesen kíváncsi embereket.” A programsorozat leginkább a természettudományokat veszi górcső alá, de az elmúlt években már más karok, tudományterületek is megjelentek, mint például a bölcsészettudomány vagy a Mérnöki Kar népszerű programjával, a csokoládéöntéssel.

Az idei évben 15 helyszínen adnak otthont a rendezvénynek, csak a Dóm téren 4 különböző színtéren. Tanszékeken, laborokban és magán a téren is lesznek programok, ahol most már hagyományosan az orvostudományi kar kísérleti sátra is részt vesz. Emellett lesz éjszakai kalandtúra a füvészkertben, Csillag-party a Szegedi Csillagvizsgálónál és interaktív tárlatvezetés a Földtani és Őslénytani Tanszék gyűjteményében. Aki akar, ellátogathat Szeged legmagasabb pontjára, és „Non-stop stressz!” vár mindenkire a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A Kísérleti Fizikai Tanszék hallgatói laboratóriumaiban pedig bebizonyosodik, hogy: „A fizika nagyszerű, mert egyszerű”.

Az se maradjon otthon, aki inkább a biológia iránt érdeklődik, hiszen a Mikrobiológiai Tanszéken megismerkedhet a mikrobák világával, megtudhatja, hogyan fedezte fel Alexander Fleming a penicillint, és részt vehet egy igazi penészvadászaton is!

Nagyon sokoldalú, érdekes és minden érzékszervre ható élmény várja a tudni vágyókat. És hogy pontosan kiknek szól? „Mindenki számára kikapcsolódás. Egyetemi polgárok számára éppúgy, mint családtagoknak, kisöcsiknek vagy húgoknak és a szülők számára is érdekes programokat kínálunk délután kettőtől egészen éjfélig… Mindenképpen érdemes megnézni az elkészült programfüzetet vagy az egyetemi weboldalt, hogy hogyan ütemezzék a látogatásokat a különböző helyszínek között ” – ajánlja Révész Balázs.

További információ és részletes program ITT és ITT olvasható.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek