kutatokejszakaja2Az egész Európában népszerű rendezvény sorozathoz a Szegedi Tudományegyetem már harmadik alkalommal csatlakozik, hogy bebizonyítsa: a tudomány nem csupán száraz tanagyag, hanem érdekes, interaktív és kreatív elfoglaltság is lehet.

Kutatók Éjszakája a Szegedi Tudományegyetemen

„Nem vagyok különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi” – ez az Einstein-idézet a mottója a szeptember 25-én megrendezendő Kutatók Éjszakájának.

Minden év szeptemberének utolsó péntekjén rendezik meg ezt az országszerte népszerű fesztivált, amihez 2007 óta több magyar nagyváros mellett Szeged és az egyetem is kapcsolódik.
„Ezalatt a három év alatt egyre bővült a rendezvényen résztvevő intézetek, tanszékek száma” – mondja Révész Balázs, az SZTE marketing- és kommunikációs igazgatója. Idén már több mint 50 programmal várják a „szenvedélyesen kíváncsi embereket.” A programsorozat leginkább a természettudományokat veszi górcső alá, de az elmúlt években már más karok, tudományterületek is megjelentek, mint például a bölcsészettudomány vagy a Mérnöki Kar népszerű programjával, a csokoládéöntéssel.

Az idei évben 15 helyszínen adnak otthont a rendezvénynek, csak a Dóm téren 4 különböző színtéren. Tanszékeken, laborokban és magán a téren is lesznek programok, ahol most már hagyományosan az orvostudományi kar kísérleti sátra is részt vesz. Emellett lesz éjszakai kalandtúra a füvészkertben, Csillag-party a Szegedi Csillagvizsgálónál és interaktív tárlatvezetés a Földtani és Őslénytani Tanszék gyűjteményében. Aki akar, ellátogathat Szeged legmagasabb pontjára, és „Non-stop stressz!” vár mindenkire a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A Kísérleti Fizikai Tanszék hallgatói laboratóriumaiban pedig bebizonyosodik, hogy: „A fizika nagyszerű, mert egyszerű”.

Az se maradjon otthon, aki inkább a biológia iránt érdeklődik, hiszen a Mikrobiológiai Tanszéken megismerkedhet a mikrobák világával, megtudhatja, hogyan fedezte fel Alexander Fleming a penicillint, és részt vehet egy igazi penészvadászaton is!

Nagyon sokoldalú, érdekes és minden érzékszervre ható élmény várja a tudni vágyókat. És hogy pontosan kiknek szól? „Mindenki számára kikapcsolódás. Egyetemi polgárok számára éppúgy, mint családtagoknak, kisöcsiknek vagy húgoknak és a szülők számára is érdekes programokat kínálunk délután kettőtől egészen éjfélig… Mindenképpen érdemes megnézni az elkészült programfüzetet vagy az egyetemi weboldalt, hogy hogyan ütemezzék a látogatásokat a különböző helyszínek között ” – ajánlja Révész Balázs.

További információ és részletes program ITT és ITT olvasható.

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


meszaros-adriannaMészáros Adrianna – GTK: kereskedelem és marketing

Vajdasági vagyok, azért is szeretem Szegedet, mert sok mindenben hasonlít Szabadkára. Ismerősöktől rengeteg jót hallottam már az egyetemről, amit most saját bőrömön is tapasztalok. A kar számos ösztöndíjjal támogatja a legtehetségesebb diákokat és lehetőséget biztosít a gyakorlatszerzésre is. Kedvencem a kari sportnap, mert itt nemcsak mozoghatok, de a csapatjátékok segítenek a beilleszkedésben is.




Horvath_FiorellaHorváth Fiorella - MK, műszaki menedzser

Főként a közösségi élet vonzott a Szegedi Tudományegyetemre. Műszaki menedzser szakon tanulok, az fogott meg benne, hogy a dolgok műszaki és a gazdasági részébe is bele tudok látni. Ráadásul nagyon jó lehetőségek vannak az egyetemen például: egy logisztikai tárgy keretében például elutazunk Brüsszelbe, hogy feltérképezzük az ottani repülőteret. Az itt tanulók valóban egy kis csapatot alkotnak. Viszonylag kevesen járunk az MK-ra a többi karhoz képest, ezért ismert mindenki mindenkit, és mindig egymás segítségére tudunk lenni. Ráadásul a diákélet is fantasztikus, csak ajánlani tudom mindenkinek.

További hallgatói vélemények >>>