SZTE JATIK

Pályázati felhívás 3 éves doktori (Ph.D.) képzésre

Szegedi Tudományegyetem felvételt hirdet a 2010-2011-es tanévre a Magyar Akkreditációs Bizottság határozataival jóváhagyott Doktori Iskoláiban, a doktori (Ph.D.) tudományos fokozat megszerzésére felkészítő 3 éves posztgraduális képzésre.

A képzés kötelező és szabadon választható kurzusokból és tudományos kutatómunkából áll. A sikeres felvételi vizsgát tett (EU-tagállam állampolgára) pályázók - az OM által biztosítandó kereten belül - kormányrendeletben meghatározott összegű ösztöndíjban részesülhetnek, amelynek összege 2010. szeptemberétől 93.000,- Ft. A felvételt nyert pályázók - jogszabályban rögzített esetek kivételével - nappali tagozatos (posztgraduális) hallgatói jogviszonyba kerülnek függetlenül attól, hogy állami- vagy egyéb ösztöndíjas, illetve költségtérítéses formában vesznek részt a képzésben. Egyéni kérésre, vagy jogszabályi előírások alapján lehetőség van levelező tagozatos (posztgraduális) hallgatói jogviszony létesítésére is.

Azon határon túli magyarok, akik nem EU-tagállam állampolgárai, a Magyar Állam külön keretéből részesülhetnek ösztöndíjban. Az ezzel kapcsolatos információk, pályázati lehetőségek az Agora Iroda hálózatában érhetők el (http://www.agorairoda.net/)

A költségtérítés félévente 80.000 Ft és 180.000 Ft között lehet, függ a választott iskolától/programtól, valamint attól, hogy a képzés során milyen mértékben veszik igénybe az SZTE infrastruktúráját (pl., hol végzik a laboratóriumi munkát). A költségtérítés összege is csökkenthető egyéni kérelem alapján annak mértékében, hogy a fizetésére kötelezett doktorandusz hallgató milyen mértékben vesz részt az egyetem oktató- és kutató munkájában. A felvételi eljárás díja 2010-ben 9.000 Ft, amely megegyezik az alapképzésre jelentkezés díjával. Amennyiben több doktori iskolába is benyújt felvételi kérelmet, az azonos karon működök esetén 9.000 Ft, míg különböző karok esetén minden karon külön fizetendő az eljárási díj.

A továbbképzésre a választott Doktori Iskolának megfelelő Kar Dékáni Hivatalaiban ill. Tanulmányi Osztályain kapható (másolható), ill. az egyetem honlapjáról letölthető jelentkezési lapon lehet. A pontosan kitöltött jelentkezési lapokat az azon előírt mellékletekkel együtt 2010. május 17-én 12 óráig a Szegedi Tudományegyetem Doktori Intézetébe kell elküldeni postán (6720 Szeged, Dugonics tér 13.). A jelentkezők június második felében felvételi vizsgát tesznek, amelynek anyagáról, időpontjáról 2010. júniusában kapnak értesítést a választott doktori iskolának megfelelő kartól (az eljárási díj befizetésére is ekkor kapnak csekket).

E posztgraduális képzésre a választott iskolának/képzési programnak megfelelő egyetemi (mesterszintű, pld.: MA, MBA, MD, MJr, MPharm, MSc) diplomával rendelkezők, ill. az egyetemek (nem főiskolai szakjai) utolsó éves hallgatói jelentkezhetnek.

A pályázatok az akkreditált Doktori Iskolák alább feltüntetett képzési programjaira adhatók be. Bővebb érdemi információ az egyes Doktori Iskolák vezetőitől, a feltüntetett vezető oktatóktól, az Országos Doktori Tanács honlapjáról (www.doktori.hu) , illetve a Doktori Intézet igazgatójától (Dr. Klukovits Lajos egyetemi docens, SZTE Doktori Intézet, 6720 Szeged, Dugonics tér 13. tel: 62-544-831, 544-076, e-mail: dokint@rekt.u-szeged.hu vagy klukovits@math.u-szeged.hu) kapható. Technikai jellegű információért az iskola szerint illetékes karok Dékáni Hivatalaihoz, illetve Egri Katalinhoz (SZTE Doktori Intézet 544-022, egri@rekt.u-szeged.hu) lehet fordulni.

 

További információk


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Horvath_TamaraHorváth Tamara - TTIK, biológia mesterszak

2007-ben kezdtem el az egyetemet, azért pont Szegeden, mert nagyon jó híre van, illetve nagyon dicsérik az oktatást. Jó a fiatal társasági élet. Csak pozitív tapasztalatam vannak, sok emberrel lehet megismerkedni, nagyon kellemes csalódás volt az azóta eltöltött pár év. Az oktatás és a kutatás is világszínvonalú a TTIK-n, olyan ismeretekkel vérteznek fel bennünket, melyek birtokában jó eséllyel indulunk a munkaerőpiacon.




Gal_ErikaGál Erika - FOK, fogorvos

Nem bántam meg, hogy az SZTE Fogorvostudományi Karára járhatok. Az oktatás nagyon magas színvonalat képvisel, ráadásul nagyon jó kis közösségbe csöppentem. A tanárok korrektek, a tananyag elérhető, csak tanulni kell. Ráadásul minden év végén van nyári gyakorlat, ami kötelező jellegű. Az egyetem gyakorlati helyet is biztosít itt a szegedi klinikán, ezen felül minden államilag támogatott diákjának tömegközlekedési bérletet és jegyzettámogatást biztosít, amit rendkívül hasznosnak tartok.



További hallgatói vélemények >>>