Devecseren is koncerteznek a fizikusok

Ötödik alkalommal tartják kísérletes „koncertjüket” a fizikusok december 20-án, hétfőn, 17 órakor Szegeden, a Kiss Árpád tanteremben (Rerrich Béla tér, Béke épület) A hangok világa – a világ hangjai (a táncoló lángoktól a suttogó növényekig) címmel. A szokásosan egy téma köré csoportosított kötetlen, családias hangulatú bemutatón a klasszikus kísérletek mellett újdonságok, tankönyvekből nem ismert látványos kísérletek is szerepelnek. A házigazdák, az SZTE Fizikus Tanszékcsoport és az ELFT Csongrád megyei Csoportja, elsősorban közép- és általános iskolásokra számítanak, akik kíváncsiak a tapasztaláson alapuló természettudományra.

Ebben az évben a fellépő oktatók az előadást Devecseren, a Gárdonyi Géza Általános Iskolában is bemutatják, ahova magukkal viszik a szegedi rendezvény közönségétől gyűjtött adományokat is.

A szervezők kérése:

Kérjük, hozz magaddal számodra nélkülözhető játékot vagy könyvet, amelyeket Devecseren átadjuk – a kísérleti bemutatóval együtt – ottani diákoknak! Az adományokat a helyszínen 16 órától, illetve az előadás napján december 20-án 10 órától 15 óráig a Szakmódszertani Csoport számítógép szobájában (Tisza L. krt.84-86., 2. emelet) fogadjuk!

 

Bővebb információ a csatolt dokumentumban.


Plakát


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Molnar_Eszter_felveteliMolnár Eszter – ZMK, oratórium és dalének

Mesterszakos hallgatóként bátran mondhatom, hogy az SZTE zeneművészeti képzése minden feltételt megad ahhoz, hogy a hallgatókból sikeres művészek váljanak. A karon családias a hangulat, szinte mindenki ismer mindenkit. A tanárok szakmailag támogatnak, segítenek az előrelépésben, fellépési lehetőségekben. A tanulmányokban az egyetemi könyvtár zenei különgyűjteménye is segít.



Fulep_GaborFülep Gábor - ÁOK, általános orvos

Több oka van annak, hogy a Szegedi Tudományegyetemre járok orvosi karra. Az egyik legfontosabb, hogy mindig nagyon jókat hallottam az itteni képzésről, a másik az, hogy Budapestre nem szerettem volna menni, mert már volt tapasztalatom a fővárosi életformáról. Szeged egy vidéki nagyváros, ahol kedvesebbek az emberek, összetartóbb a diákság, ez a tapasztalatom. Mindig is a kémia és biológia állt hozzám közel, ezért nem volt kérdéses számomra a továbbtanulás. A gyakorlati lehetőségeket külön kiemelném az SZTE Általános Orvostudományi Karán, mindenkinek csak ajánlani tudom!

További hallgatói vélemények >>>