Bezár

Hírarchívum

A Fizika Napja az SZTE-n 2010

A Fizika Napja az SZTE-n 2010

2010. január 26.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Fizikus Tanszékcsoportjának szervezésében idén is megrendezésre kerül a FIZIKA NAPJA, melynek időpontja 2010. január 30. (szombat), 9-14 óra. A látogatók megismerhetik a Tanszékcsoporton folyó kutatásokat és ezek alkalmazásait a mindennapi életben (az ipartól az orvostudományig).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az idei Fizika Napja fő előadását Dr. Szabó Gábor akadémikus tartja, aki részletesen bemutatja a Szegedre készülő szuperlézer-projektet, az ELI-t (ami a helyi és országos médiában már többször is szerepelt).
A szervezők célja, hogy az érdeklődők, különösen a középiskolás korosztály tagjai előtt feltáruljon a fizikai kutatások szépsége, mindennapi életünk és a a tudományok egyre szorosabb összefonódása, valamint a természettudományos végzettség által kínált (kutatói és ipari) karrierlehetőségek választéka.

A program plakátja és további részletes információk a www.physx.u-szeged.hu weboldalon érhetőek el, valamint Szalai Tamás kapcsolattartótól (szaszi@titan.physx.u-szeged.hu) is kérhetőek. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Program 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek