Bezár

Hírarchívum

rektor_alairas_meret
Közel egymilliárdos beruházás indul az SZTE-n

Közel egymilliárdos beruházás indul az SZTE-n

2010. január 14.
1 perc

Aláírták a Mérnöki Kar új épületének építési szerződését.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Több mint 900 millió forint az összege annak a szerződésnek, amelyet 2010. január 13-án írt alá Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Szalados László, a KÉSZ ZRt. vezérigazgatója. A közbeszerzési eljárás keretében KÉSZ lesz ugyanis az SZTE Mérnöki Kar új épületének építõje.

A beruházás a TIOP-1.3.1 „A Dél-alföldi Tudáspólus felsőoktatási infrastruktúrájának fejlesztése” c. pályázat támogatásával valósul meg. Mérnöki Kar alapvető gyakorlati oktatási terei, a gyakorlati tanszékekkel, illetve számos laborral együtt a Moszkvai krt. 9. szám alatt kerülnek kiépítésre az ott meglévő jelenlegi épülettömbben részleges funkcióváltással és a 9. sz. alatti telken új ingatlan építésével, mely a gyakorlati képzéssel foglalkozó szaktanszékek, laborok, oktatási terek elhelyezésére szolgál majd.

rektorAz új létesítmény hasznos alapterülete több mint 3 ezer négyzetméter lesz, a szerződés főösszege: bruttó 917.364.371 forint. A munkálatok a szerződéskötést követő 45 napon belül elkezdődnek, a teljesítési határidő 245 nap.

nfu2 eu_erfa umft

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek