Bezár

Hírarchívum

Az Agrárgazdasági Világfórumon járt az SZTE csapata

Az Agrárgazdasági Világfórumon járt az SZTE csapata

2010. július 01.
2 perc

Az ötödik helyen végzett a Bostonban, a XX. Agrárgazdasági Világfórum és Tudományos Szimpózium keretében megrendezett hallgatói esettanulmány-versenyen egyetemünk csapata.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

TN_agroinformA június 19-22-e között megtartott világfórum központi témája a globális élelmiszerrendszerek új irányzatai volt. Az esettanulmány-versenyen a kaliforniai vízhiányra kellett megoldási lehetőségeket kidolgozni az indulóknak. A Szegedi Tudományegyetem csapatában: Jani Renáta (Mérnöki Kar), Rózsavölgyi Árpád (Mérnöki Kar), Sprok Marcell (Mérnöki Kar) és Balogh Ádám (Gazdaságtudományi Kar) kapott helyet. Felkészítő tanárként Dr. Panyor Ágota, a Mérnöki Kar főiskolai docense segítette őket.

Az esettanulmány-versenyen 13 csapat indult, jellemzően az Amerikai Egyesült Államokból, valamint Kanadából, Brazíliából. A holland résztvevők mellett másik európaiként az SZTE csapata képviselte Magyarországot (intézményünk az elmúlt évben Budapesten 3. helyezést szerzett).

A versenyen teammunka keretében kellett elkészíteni Kalifornia vízellátási helyzetelemzését mikro- és makroszinten. Mikroszinten egy konkrét mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalkozás üzleti termékportfóliójának újrapozicionálást kellett elvégezni, a mezőgazdasági termékszerkezet átalakítására javaslatokat felvázolni, illetve a vízhez való hozzájutás feltételeit és a lehetséges megoldási javaslatokat feltérképezni. Makroszinten elsődleges prioritást élvezve a folyamatosan növekvő lakosság vízellátásának biztosítására javaslatokat kellett megfogalmazni, és emellett a klímaváltozás okozta, a mezőgazdaságban óriási problémát jelentő csapadékcsökkenésre alkalmazható megoldási lehetőségek bemutatása volt a feladat.

Az esettanulmány-feladat megoldására a teamnek 4 órás időkeret állt rendelkezésre, amely idő alatt prezentációt és vezetői összefoglalót is kellett készíteni. Ezt követően bírálóbizottság előtt kellett bemutatni megoldási javaslataikat, és a felmerülő kérdésekre válaszolni és magyarázatokat adni.

Az SZTE csapata végül minimális pontszámkülönbséggel az 5. helyen végzett.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek