Bezár

Hírarchívum

Bajnoki címet szerzett az SZTE-Szedeák kosárcsapata

Bajnoki címet szerzett az SZTE-Szedeák kosárcsapata

2010. május 25.
1 perc

A rájátszás utolsó fordulójának eredményeitől függetlenül megszerezte az aranyérmet az NB I/B-ben a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az egyetemisták a rájátszás 7. fordulójában listavezetőként utaztak Bonyhádra. A május 21-i rangadó hatalmas téttel bírt. A szegediek tudták: ha nyernek, már bajnoknak s egyúttal feljutónak tekinthetik magukat. Ha 14 ponttal vagy nagyobb különbséggel győz a Bonyhád, akkor ők ünnepelhetnek. Ennél kisebb különbségű hazai siker esetén az utolsó fordulóra maradt volna a döntés.

De csak maradt volna, hiszen Bonifert Domonkos gárdája ezen az estén sem hagyott kétséget afelől, melyik az NB I/B legjobb együttese. Molnár Miklósék az első pillanattól kezdve uralták a játékot, s végig vezetve magabiztosan győztek 90-71-re. Az egyetemisták ezzel megnyerték a bajnokságot, s jövőre a legmagasabb osztályban indulhatnak.

Az utolsó fordulóban örömjáték vár a srácokra: május 29-én (szombaton) 18 órakor a Kanizsa KK-t fogadják az újszegedi sportcsarnokban. A belépés diákok és nyugdíjasok számára ingyenes.

A férfi kosárlabda NB I/B rájátszásának 7. fordulójában:

Bonyhádi KSE – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 71-90 (13-20, 19-25, 9-18, 30-27). Bonyhád, 300 néző.
SZTE-Szedeák: Vida 12, Molnár M. 6, Nyilas 14, Tanács 15/3, Gémes 29. Csere: Komáromi, Kovács D. 4, Mészáros 2, Simándi 4/3, Kardos, Széll 2, Szabad. Edző: Bonifert Domonkos.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek