Bezár

Hírarchívum

Viragagyas_02
A Föld Óráján teljes sötétségbe borul a TIK!

A Föld Óráján teljes sötétségbe borul a TIK!

2010. március 22.
2 perc

Egy órára teljes sötétségbe borul a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központja március 27-én 20.30-tól.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

fold_orajaA TIK csatlakozott a klímaváltozás ellen indított nemzetközi kezdeményezéshez, a Föld Órájához. Ezalatt a Központ sötétségébe tűzzsonglőrökkel, fáklyákkal és gyertyafényes teázással csempésznek világosságot.

A Föld Órája a WWF nemzetközi kezdeményezése, aminek célja, hogy felhívjuk a figyelmet az éghajlatváltozásra és annak veszélyeire. A világ legnagyobb klímavédelmi eseményén a csatlakozók vállalják, hogy március utolsó szombatján 20.30-tól egy órára lekapcsolják a világítást.

A SZTE TIK, mint a természeti és társadalmi környezet elkötelezett híve, idén is elsőként csatlakozott a Föld Órája mozgalomhoz. Ezzel is szeretnék még erőteljesebben felhívni a figyelmet a körülöttünk végbemenő eseményekre.

A Szegedi Tudományegyetem 2010-ben meghirdette a „Zöld Egyetem” programot, melynek keretében lehetőségeihez mérten igyekszik nagyobb hangsúlyt fektetni a környezetbarát megoldások, technológiák alkalmazására, a környezettudatos szemléletmód terjesztésére.

Mint a Dél-alföldi régió legnagyobb munkáltatója, valamint közel 30.000 hallgató otthona kiemelt felelősséget érzünk a fenntartható fejlődés megalapozásában, melynek egyik eszköze a Föld Órája programhoz való aktív kapcsolódás.

A TIK a tavalyi évben csatlakozott első ízben a kezdeményezéshez hagyományteremtő célzattal. Idén, 2010. március 27-én 20:30 órától egy órára lekapcsolják a Központ külső világítását, a mélygarázs mozgásérzékelős világítását, és a Központ teljes gépészetét, valamint ezen túlmenően programokkal is készülnek.

 

PROGRAMOK: 

20:00-20:30 filmvetítés a WWF és a Védegylet filmjeiből

20:30-21:30 teljes sötétség – a Központ fényei kialszanak

Tűzzsonglőrök bemutatója

Ebben az egy órás „sötétségben” a fenti programokon túl teával, egyedi gyertyával, fáklyás hangulattal, társasjátékokkal, baráti társasággal várják vendégeiket!

Az est hangulatát fokozza az SZTE-LEN zenekar unplugged előadása, akik a zenei stílusok széles skáláját felvonultatják raggietől a magyar pop rockig.

 

SZTE_TIK_FOLD_ORAJA_banner

 

Helyszín: SZTE TIK Főbejárat

 

tiktakTovábbi információ:

e-mail: zoldhirek@tik.u-szeged.hu

telefon: +36-62-546-603

web: www.foldoraja.hu és a

www.u-szeged.hu/kongresszusikozpont

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek