Bezár

Hírarchívum

mernoki_kar_alapko

Közel egymilliárdos beruházás indult az SZTE-n

Letették a Mérnöki Kar új épületének alapkövét

Letették a Mérnöki Kar új épületének alapkövét

2010. március 31.
2 perc

Alig több mint 200 nap múlva állni fog a Szegedi Tudományegyetem új gyakorlati oktatási központja a Moszkvai körút 9. szám alatt, melynek építésében innovatív építészeti és gépészeti megoldásokat alkalmaznak majd.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Március 31-én, szerdán 11 órakor került sor az ünnepélyes alapkőletételre, amely házigazdái Szabó Gábor, az egyetem rektora és Varga Mihály, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. elnöke voltak.

A Dél-alföldi Tudáspólus felsőoktatási infrastruktúrájának fejlesztése című pályázat támogatásával, az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében valósul meg a közel egymillió forintos beruházás. Az új épületben a Mérnöki Kar gyakorlati tanszékei kapnak majd helyet, számos laborral és gyakorlati oktatási helyszínnel. A jelenlegi épülettömbben részleges funkcióváltással és a Moszkvai krt. 9. szám alatti új ingatlan építésével, több mint 3000 négyzetméteren kerül kiépítésre az új oktatási központ.

A projekt kapcsán a nyertes beruházó – a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. - innovatív gépészeti és építészeti megoldásokat valósítanak meg: Szegeden első alkalommal fogják a Planibel Tri üvegtechnológiát használni, ezáltal példaértékű lesz az épület hőháztartása. Geometrikus hűtést/ fűtést, valamint ledvilágítást és saját mini szolár rendszert (napelemet) fognak alkalmazni, automatikus lesz az épület és a tetősík ablakok árnyékolása, ezenkívül – köszönhetően a modern kivitelezésnek – mind a hűtés-fűtés, mind a világítás tanulmányozható lesz működés közben.

Az alapkőletételkor az egyetemi alapító okiratának másolatát, az épület jogerős építési engedélyének másolatát, az ünnepségre meghívott vendégek által szentesített okiratot, valamint a Délmagyarország 2010. március 31.-iki és a Szegedi Egyetem legutóbbi, 2010. március 29-iki számát helyezték a tégelybe. Az ünnepélyes keretek között lezajlott eseményen, részt vett Újhelyi István államtitkár, Bodor Dezső, a Csongrád Megyei Mérnöki Kamara elnöke, valamint Véha Antal, a Mérnöki Kar dékánja is.

 

Az eseményen készült képeket itt tekinthetik meg!

nfu2 eu_erfa umft

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek