Bezár

Hírarchívum

Szegedi Tudományegyetem, a Zöldülő Egyetem

Szegedi Tudományegyetem, a Zöldülő Egyetem

2010. március 05.
2 perc

Az Szegedi Tudományegyetem elkötelezett a környezettudatos magatartás meghonosításában, ezért nagy örömmel csatlakozott több egységével (Rektori Hivatal, TIK Igazgatóság, Hallgatói és Szolgáltató Iroda, Gazdaságtudományi Kar Dékáni Hivatal) a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért által meghirdetett 2010. évi Zöld Iroda Versenyhez.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

ZI_verseny_2010Remek, előremutató kezdeményezésnek tartjuk a Versenyt, mely jó alkalmat ad arra, hogy környezeti szempontok alapján is végiggondoljuk irodáink működését, meghonosítsuk a környezettudatos „irodai gondolkodást, viselkedést” a mindennapok szintjén. Kilépve az iroda világából a Zöld Iroda Verseny kiváló lehetőséget biztosít a munkatársak irodán kívüli viselkedésének, attitűdjének formálására is.

A Szegedi Tudományegyetem 2010-ben meghirdette a „Zöld Egyetem” programot, melynek keretében lehetőségeihez mérten igyekszik nagyobb hangsúlyt fektetni a környezetbarát megoldások, technológiák alkalmazására, a környezettudatos szemléletmód terjesztésére.

Mint a Dél-alföldi régió legnagyobb munkáltatója, valamint közel 30.000 hallgató otthona kiemelt felelősséget érzünk a fenntartható fejlődés megalapozására, melynek egyik eszköze a „zöld” gondolkodásmód alkalmazása és terjesztése.

A Zöld Egyetem program keretében az SZTE Rektori Hivatal célja a saját működésének környezetvédelmi szempontok szerinti végiggondolása és a környezettudatos viselkedés meghonosítása. Szeretnénk példát venni az előző évi nyertes TIK-ről, hozzájuk hasonló módon szeretnénk átvilágítani és megismerni, hogy eddigi tevékenységeink, ügyviteli folyamataink mennyire felelnek meg ezen szempontoknak, melyek a tényleges lehetőségeink, és hogyan javíthatnánk ezek arányán.

További célunk, hogy az egymásra épülő programok mentén haladva példát mutassunk mindenki számára. Bizonyítva ezzel, hogy nemcsak a legnagyobbak, hanem a legzöldebbek közé is tarozhat egy olyan hatalmas intézmény is, mint a Szegedi Tudományegyetem.

Információ a www.zoldiroda.hu oldalon és a www.kovet.hu oldalon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek