nyilt_nap_2010

Kitárultak az egyetem kapui a nyílt napon

Összevont egyetemi nyílt nappal várták november 25-én a középiskolás diákokat és tanáraikat a József Attila Tanulmányi és Információs Központban, melyen a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) valamennyi kara képviseltette magát.

Reggel 9 órakor Prof. Dr. Rácz Béla rektorhelyettes köszöntötte az érdeklődőket a hatodik alkalommal meghirdetett rendezvény nyitányaként. 30 ezer hallgató, 8 és fél ezer közalkalmazott, közel 2 ezer oktató, 60 milliárd forintos költségvetés – sorolta a rektorhelyettes az univerzitás paramétereit, valamint felemlegette a sanghaji egyetemi rangsort, melyben a világ 500 legjobb felsőoktatási intézményei között szerepel az egyetem. “Igazi minőséget szolgáltató intézmény az SZTE, ahol a lehetőségek szinte korlátlanok” – összegzett Rácz Béla, említve az egyetem nagy arányú ipari kapcsolatait, melyek révén a hallgatók már a végzés előtt ipari ösztöndíjasként szerezhetnek gyakorlatot.

A megnyitón szólt Dobi János, az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium igazgatója, aki a minőséget hangsúlyozta. Mint elmondta, jóllehet változás alatt van a közoktatás rendszere, ő az emeltszintű érettségit részesíti előnyben, amely számára garanciát jelent a diákok felkészültségére.

A megnyitó után az Országos Felsőoktatási Információs Központ munkatársa ismertette az idei felsőoktatási jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalókat.

Nagy népszerűségnek örvendett a Mezőgazdasági Kar lézeres lövészete. A karok standjai mellett többek között a Hallgatói Szolgáltató Iroda, az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ, valamint az SZTE Tehetségpont is információval látta el az érdeklődő diákokat. Ez utóbbi standnál például a leendő hallgatók tájékozódhatnak a Szegedi Tehetség-HÍD (Hallgatók Ígéretes Diákokból) Programról – középiskolai-egyetemi tehetséggondozó kezdeményezés -, mely segítségével a diákok többek között ösztöndíjjal és szakkollégiumi tagsággal kezdhetik meg egyetemi tanulmányaikat. Az Életvezetési Tanácsadó Központ szervezésében a diákok pályaorientációs tanácsadáson vehettek részt, kitölthettek egy képzési orientációs tesztet, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat standjánál pedig a diákéletről tájékozódhattak. Az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet képviselőinél a tanulók a nyelvtanulási lehetőségekről szerezhettek információkat. A rendezvényre közel 1700-an regisztráltak, de minden évben meghaladja a regisztráltak számát a ténylegesen érdeklődők száma.

A központ előadótermeiben az egyes karok képviselői háromnegyed órás előadásokon mutatták be képzéseiket.

15 óráig várták az érdeklődőket, a rendezvény zárásaként csütörtök délután adták át a Szegedi Tehetség-HÍD Program okleveleit.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Moczar_DoraMóczár Dóra - ÁJTK, jogász

Szegediként a pályaválasztás előtt nem is volt kérdés, hogy itt szeretném elkezdeni jogi tanulmányaimat. Emellett, egyedül az SZTE ÁJTK biztosít az országban modulválasztási lehetőséget, teret adva annak, hogy mindenki érdekeltségi körének megfelelő jogterületen bővítse ismereteit. A város hangulata és nyüzsgése méginkább azt erősítette bennem, hogy jól döntöttem. Tanulmányaim során közéleti téren is aktív voltam és vagyok, gyakornokként pedig beleláttam a jogászi munkába és értékes tapsztalatokat szereztem, ezért biztos vagyok benne, hogy ha még egyszer választanom kellene, akkor is a Szegedi Tudományegyetemet választanám.



Toth_FanniTóth Fanni - JGYPK, andragógia

Azért jöttem Szegedre, mert a közelben lakom, de egyébként is szívesen választottam volna az SZTE-t, mert nagyon sok jót hallottam róla. Azért szeretem nagyon a JUGYU-t, mert színes és pezsgő a kari élet, a tanárok nagyon segítőkészek, nagyon sok mindenben segítenek, sok a gyakorlat, ami szerintem pozitívum, ennek révén a jövőben el lehet helyezkedni.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.