Kutatóiskolák a TTIK-n

2010. november 26-án rendezi meg a Természettudományi és Informatikai Kar a sokéves hagyományokkal rendelkező, elsősorban a TTIK bázisiskolái és a szegedi középiskolák oktatói számára szervezett, „Fórum középiskolai tanároknak” rendezvényét. Ekkor kerül sor az idei kutatóiskolai pályázat eredményhirdetésére és a tavalyi nyertes pályamunkák bemutatására is. Az egész napos rendezvény helye a TTIK központi épületének Bolyai terme és Tanácsterme (Aradi vértanúk tere 1.).

Az SZTE TTIK Kutatóiskolája cím és támogatás elnyerésére először a 2007/2008-as tanévben hirdetett pályázatot a Kar az ország valamennyi középfokú oktatási intézménye és azon határon túli magyar középiskolák számára, melyek magyar nyelvű képzést folytatnak a természettudomány, az informatika és a műszaki tudományterületen. A pályázat azóta évente meghirdetésre kerül. Pályázni olyan kutatási programmal lehet, melynek egyik témavezetője a TTIK oktatója vagy kutatója, ill. a középiskola egyik tanára. Előnyt élveznek azok a középiskolák, melyek tanárai már korábban is végeztek önálló kutatást, tudományos fokozatot szereztek, illetve meglévő kutatási kapcsolatot ápoltnak a Karral, valamint azok, akik az elmúlt években eredményesen készítették fel tanulóikat OKTV versenyekre, Ifjúsági Tudományos Innovációs versenyekre, Tudományos Diákkörök Országos Konferenciájára, vagy tanulóik nagy számban jelentkeztek a TTIK-ra. A címet a támogatottak a pályázat évében viselhetik.

A támogatás mértéke:

1. díj 200 ezer Ft,

2. díj 100 ezer Ft,

3. díj 50 ezer Ft,

mely a kutatás dologi költségeinek fedezésére szolgálhat.

 

A TTIK rendezvényének ez évben az Informatikai Tanszékcsoport a házigazdája.

 

A rendezvény részletes programja:

10:30 Köszöntő; az SZTE TTIK a felsőoktatási rangsorban

Dr. Csendes Tibor általános és tudományos dékánhelyettes

10:45 A 2010-es felvételi eljárás eredményei

Dr. Mucsi László oktatási dékánhelyettes

11:00 A házigazda, az Informatikai Tanszékcsoport bemutatkozása:

– Dr. Fülöp Zoltán tanszékcsoport-vezető egyetemi tanár tájékoztatója az ITCS oktató-kutató tevékenységéről

– Dr. Palágyi Kálmán egyetemi docens, Képfeldolgozás és Számítógépes Grafika Tanszék: „A digitális képfeldolgozás”

11:45 Állófogadás a fórum résztvevői számára a Dékáni Hivatal Tanácstermében

12:30 „A TTIK Kutatóiskolája 2010/2011.” pályázat eredményhirdetése

„A TTIK Kutatóiskolája 2009/2010.” pályázat győztes pályamunkáinak bemutatása.

 

További információk:

Magyar Márta hivatalvezető
Természettudományi és Informatika Kar

Tel.: (62) 546-744, (30) 4286647


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


kartali_tunde_felveteliKartali Tünde - TTIK, biológia PhD

Újvidéken, szerb nyelven fejeztem be a mesterképzést. De mindig is szerettem volna az anyanyelvemen továbbtanulni, mikrobiológiával foglalkozni. Ezért jelentkeztem az SZTE Biológia Doktori Iskolájába. Szegedet mindig is szerettem. Régóta tisztában vagyok azzal is, hogy az itteni egyetem minőségi képzést biztosít, az SZTE Mikrobiológiai Tanszékéről csak jót hallottam. Ezért választottam a Szegedi Tudományegyetem doktori képzését.





Hell_Molli_felveteliHell Molli - TKK, angol-média

Továbbtanulásnál az elsődleges célom az SZTE volt. Jókat hallottam az intézményről és a szülővárosomhoz is közel van. Jól érzem itt magam, elégedett vagyok a képzéssel, különösen azért, mert előre elkészített órarenddel segítenek minket. Egyik kedvenc helyem az egyetemi könyvtár, ahol a tanulmányokhoz szükséges könyveket megtalálom. Az SZTE 21. századi egyetem, tetszik, hogy a TIK-ben ingyenesen használhatom a számítógépeket és a legtöbb egyetemi épületben van free Wifi.


További hallgatói vélemények >>>