Bezár

Hírarchívum

SZTE Gyógyszerésztudományi Kar K+F eszközbeszerzéseinek ünnepélyes zárására

SZTE Gyógyszerésztudományi Kar K+F eszközbeszerzéseinek ünnepélyes zárására

2010. november 25.
2 perc

Ezúton tisztelettel meghívjuk az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar K+F eszközbeszerzéseinek ünnepélyes zárására amelyre a Szeged, Eötvös u. 6. sz. alatti helyszínen 2010. november 26-án 11 órakor kerül sor.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tájékoztatjuk, hogy a műszerek beszerzése a TIOP-1.3.1-07/2/2F-2009-0004 azonosító számú A Dél-alföldi Tudáspólus felsőoktatási infrastruktúrájának fejlesztése c. pályázat keretében valósult meg.

A fejlesztés a pályázati program Természettudományos és Mérnökképzési Portfolió Fejlesztése (TMPF) részprojektje keretében indult, amelynek célja, a mérnöki illetve ahhoz kapcsolódó természettudományi szakokon tanuló hallgatói létszám növelése a régióban, mintegy 3000 fővel, valamint az e képzésfejlesztéshez kapcsolódó ipari K+F kapacitás minőségi fejlesztése.

A mennyiségi és minőségi kapacitáshiányt enyhítendő, a meglévő háttérre alapozva, ingatlan-fejlesztések és azokhoz kapcsolódó eszközfejlesztések váltak szükségessé. Ezen belül került sor az SZTE Egyetemi Tudás-sétány komplex rekonstrukciójára.

A jelenlegi Mérnöki Kar épületein kívül indokolt az egyetem más laborjainak, oktatótermeinek szakspecifikus igénybe vétele érdekében történő átalakítása, fejlesztése. A laborfejlesztéseket egy egyetemi „tudás-sétány” fogja egybe, mely a belvárosi campus Dugonics téri Tudásközpontjából elindulva a Klebelsbergi örökség részeként épült Dóm téren és Rerrich téren keresztül a laborokat és oktatási termeket lánccá fűzve elér a Tanulmányi és Információs Központig. Ennek egyik részeleme a laborok, oktatási terek eszközparkjának modernizációja.

A fejlesztések révén egyetemi Tudás-sétány jön létre, mely multifunkcionális oktatási terek, laboratóriumok együttese, melyek egyszerre több képzés által támasztott szakmaspecifikus elvárásnak is eleget tesznek, és képesek azt összevont kapacitás menedzsment módszerével kiszolgálni.

Ezen belül az 1. megvalósult alprojekt:

- A Gyógyszerésztudományi Kar épületében (Eötvös u. 6.) olyan professzionális műszerpark felállítása, amely lehetővé teszi hallgatói gyakorlatok keretébében a gyógyszerformák fejlesztésével kapcsolatos preformulációs vizsgálatok megismerését.

A fejlesztés nóvuma, hogy a Gyógyszerésztudományi Karon a fejlesztés megvalósítása ipari partner, az EGIS Gyógyszergyár Rt. hozzájárulásával történt, amellyel az SZTE több évre visszatekintő kutatási partnerkapcsolatot tart fenn.

 

Nyertes Ajánlattevők:

Austro-Lab kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Mettler Toledo Kereskedelmi Kft.

PCT Ipari, Szolgáltató és kereskedelmi Kft.

Unicam Magyarország Kft.

 

Az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar K+F eszközbeszerzés főösszege:

189 315 868 Ft

 

 

További információk a pályázatról: Dr. Majó Zoltán fejlesztési igazgató, pályázati koordinátor: +36 (62) 546-611

További információk a fejlesztés szakmai tartalmáról: Prof. Dr. Révész Piroska intézetvezető: +36 (62) 545-021

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek