SZTE Info

I. Szegedi Gazdasági Konferencia

A Heti Válasz Kiadó és a Szegedi Tudományegyetem közösen szervezik az I. Szegedi Gazdasági Konferenciát.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

fejlec

A Szegedi Tudományegyetem a Heti Válasz Kiadóval közösen rendezi meg 2010. szeptember 15-én az I. Szegedi Gazdasági Konferenciát a Novotel Hotel Konferencia-termében. A tanácskozásra elfogadta a meghívást Dr. Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára, Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke, Dr. Kiss Imre, a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség elnöke, valamint előadást tart Prof. Dr. Lengyel Imre, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának intézetvezető egyetemi tanára.

A rendezvény célja kettős: egyrészt párbeszédet folytatni a régió gazdaságfejlesztési lehetőségeiről, az egyetem e folyamatban betöltött szerepéről, különös tekintettel az euroregionális összefogással Szegeden megvalósuló ELI-Extreme Light Infrastructure európai szuperlézer gazdaságélénkítő hatásaira, másrészt Szeged és a Dél-alföldi régió vállalkozásai számára képet adni a kormány gazdaságfejlesztési elképzeléseiről, a kis- és középvállalkozásokat érintő fejlesztéspolitikáról, az európai forrásokat kezelő szervezetek új pályázati stratégiájáról,

„A Szegedi Tudományegyetem azért vállalt szerepet a konferencia rendezésében, mert a térség fejlődése szempontjából rendkívül fontosnak tartjuk az egyetemi tudásbázis nyújtotta lehetőségek és a kormányzati fejlesztési politika összehangolását, az ehhez szükséges párbeszédet, és a kis- és középvállalkozások bekapcsolását az innovációs folyamatokba” – mondta Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora.

A konferencia 2010. szeptember 15-én kerül megrendezésre a szegedi Novotel Hotel konferencia-termében, amelyre regisztrálni a konferencia@hetivalasz.hu e-mail címen lehet.

A rendezvény meghívója innen tölthető le.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. augusztus 02.

nyito_PB

Hogyan változik a lakosság véleménye egy sportesemény alatt? Milyen társadalmi hozadéka van egy nemzetközi sporteseménynek? Polcsik Balázs, az SZTE JGYPK Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa többek között ezeket a kérdéseket járta körül nyertes pályázatában. A fiatal kutatót tapasztalatairól és eredményeiről kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • augusztus 26. 08:00 - 31. 20:00
 • augusztus 28. 08:00 - 30. 18:00
  Az SZTE BTK Klasszika-filológia és Neolatin Tanszék nemzetközi konferenciája
 • augusztus 28. 13:00 - 31. 20:00
  A Hajnal István Kör Társadalomtörténeti Egyesület, a Móra Ferenc Múzeum és a SZAB Filozófiai és Történettudományi Szb. szervezésében
 • augusztus 30.
  09:30 - 12:00
  9:30 Arrival and Presentation of SZTE Service Units: Frankofon Centre, American Corner, Confucius Institute, SZTE Counseling, Demola Programme; Meet the representatives at their stands;
  10:00 Opening Ceremony
  Welcome Speech: Dr. habil Péter Zakar, Vice Rector for International and Public Relations,
  and by Dr. Tamás Bene, Director for International and Public Relations
  10:30 Introduction of Mentoring System, Student Unions
  Presenter: ESN Szeged, EHÖK
  10:45 Introduction of the Stipendium Hungaricum Scholarship Programme;
  Presenter: Office for Full-time Study Programmes
  11:00 Presentation held by the Hungarian Police Department
  11: 30 Immigration Issues
  Presenter: Directorate General for Alien Policies
 • augusztus 31.
  10:00 - 16:00