Bezár

Hírarchívum

SZTEhetségtáborban tréningeznek a szegedi egyetemisták

SZTEhetségtáborban tréningeznek a szegedi egyetemisták

2011. augusztus 19.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Tehetségpontja nyári tábort szervez az egyetem hallgatói számára, melyben az egyetemisták kompetenciáikat és önismeretüket fejleszthetik egy nyolcnapos intenzív tréning-sorozat keretében, különböző csapatépítő játékokkal, készségfejlesztő gyakorlatokkal, közös programokkal egybekötve. Az egyedülálló kezdeményezés a TÁMOP 4.1.1-08/1-2009-0015 projekt keretében valósul meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A tábor első napján előadást tart Prof. Dr. Badó Attila, a Tehetségpont vezetője. Ismerteti az egyetem tehetséggondozó tevékenységeit, és beszél a hallgatók által igénybe vehető különböző szolgáltatásokról. Ezt követően a táborozók közös főzéssel ismerkednek egymással.

A folytatásban minden napra két, különböző tematikájú intenzív programmal várják a hallgatókat, így többek között: hatékony kommunikáció, autogén stresszkezelés, személyiségfejlesztés és önismeret, vezetői szerepek. A tréningek tematikákhoz kapcsolódnak a különböző képességfelmérő tesztek is, melyet számítógépes szoftver használatával végezhetnek a táborozók. A tesztekkel a hallgatók feltérképezhetik saját képességeiket, kompetenciáikat, azonosíthatják azokat a területeket, melyeken továbbfejlődhetnek.

A programba egy sportnapot is beiktattak a szervezők, mely a kikapcsolódás mellett a szociális kompetenciák fejlesztését szolgálja – közösségépítő csapatversenyekkel. A multimédiás napon 5-6 fős csapatokban egy-egy rövid digitális filmet forgatnak a hallgatók, majd bemutatják a csoportnak, és kritikus értékelést készítenek saját és egymás műveiről. A program célja játékosan, szórakoztató környezetben fejleszteni a hallgatók konszenzusteremtési és szociális készségeit.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek