Bezár

Hírarchívum

Ericsson_dij_2011

Ericsson-díj a szegedi egyetem 3 pedagógusának

Ericsson-díj a szegedi egyetem 3 pedagógusának

2011. december 14.
2 perc

Az idei Ericsson-díjak felét a SZTE-hez kötődő matematika, illetve fizika szakos tanárok nyerték el. Az universitas pedagógusaként a matematika és a fizika tudományának népszerűsítésében és a tehetséggondozásban kiemelkedőt nyújtó Pintér Klára, Dobi János és Győri István munkáját ismerték el idén az Ericsson-díjjal.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

10 középiskolai matematika- és fizikatanár – közte 3 olyan pedagógus, aki a Szegedi Tudományegyetemen oktat, és 2 olyan tanár, aki szegedi felsőoktatási intézményben kapta meg diplomáját – vehette át az 1999-ben alapított Ericsson-díjat. Az elismerést a matematika és a fizika tudományának népszerűsítésében és a tehetséggondozásban kiemelkedőt nyújtó pedagógusoknak adják. Az Ericsson a matematika és fizika népszerűsítéséért 2011. évi díját matematikából Pintér Klára, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Juhász Gyula Pedagógiai Kar Tanító- és Óvóképző Intézetének tanára; fizikából Győri István, az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium tanára kapta. Dobi Jánosnak, az egyetem Ságvári gimnáziuma tanárának a matematika tehetségek gondozásáért tett erőfeszítéseit ismerték el az Ericsson -díjjal.

Szegedhez kötődik az Ericsson a matematika és fizika népszerűsítéséért 2011. évi díjazottjai közül Csahóczi Erzsébet, az ELTE Gyakorló Általános Iskola és Középiskola tanára is, hiszen a Tisza-parti város Juhász Gyula Tanárképző Főiskoláján szerezett matematika-fizika szakos diplomát. A szegedi József Attila Tudományegyetem matematika-fizika szakán tanult és kapta középiskolai tanári diplomáját Kispál István, a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium tanára, aki most az Ericsson a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért 2011. évi díjat fizikából nyerte el.
Az elmúlt 12 évben 152 matematika és fizika tanárt díjazott az Ericsson Magyarország. Az idei díjátadón Kroó Norbert, az Eötvös Loránd Fizikai Társulat elnöke, az MTA korábbi alelnöke azt mondta: örül, hogy a vállalatok egyre több forrást mozgósítanak a hazai oktatás fejlesztésére; reméli, hogy a gazdasági helyzet javulásával ez a helyzet erősödik.

Az SZTE három Ericsson-díjas pedagógusának portréja

Az Ericsson- díjról további részletek

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek