Bezár

Hírarchívum

Tudományos sorozat a FOK-on

Tudományos sorozat a FOK-on

2011. december 05.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán (SZTE FOK) tudományos tanácskozások sorozatát rendezi, hiszen 2011. december 2-án a foganyaghoz való ragasztás és a fogászati lenyomatvétel volt a fő téma, míg 9-én az ellipsometria és a parodontológia, azaz a fogágybetegségek kezelése köré szerveződnek az előadások.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Fogorvosok Egyesülete (MFE ) Dél-Magyarországi Szakcsoportjának és a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának ( SZTE FOK) tudományos ülése előadás-sorozat évtizedes hagyománya a szegedi fogorvos-képzésnek. Elsődleges célja, hogy hetente meghívott előadók, szakterületük ismert és elismert művelői mutassák be legújabb kutatási eredményeiket az érdeklődőknek. A program lehetőséget ad arra is, hogy a FOK fiatal és tapasztalt kutatói egyaránt szakmai fórumhoz jussanak.

Az MFE-FOK-előadássorozat része a kötelező fogorvos-továbbképzésnek, amely során meghatározott számú kreditpontot kell elérniük a gyakorló fogorvosoknak. Így a tudományos ülés jó alkalom számukra, hogy a legújabb gyakorlati ismereteket első kézből szerezzék meg.

Az előadássorozat 2011. december 2-án folytatódott az SZTE FOK Tisza Lajos körút 64. szám alatti tantermében, ahol dr. Forster András adjunktus és dr. Nagy Eszter rezidens fogorvos beszélt az adhezív restaurációk indikációs területeiről, azaz a foganyaghoz való ragasztás modern eszközeiről. Ezt a Lenyomatvétel "ÚJRATÖLTVE" – vezérfonal a precíziós lenyomatvételhez című előadás követte. Ezzel szemben a december 9-i tudományos ülésen a paradontológián lesz a hangsúly: a biolase dióda lézer és a mucoderm alkalmazása mellett szót ejtenek a glass-ionomer cementekről, illetve az ellipszometriáról. Ezt a programot is a körúti FOK-épületben rendezik meg, szintén délelőtt 10 órától.
A sorozatról további információk az SZTE FOK internetes oldalán találhatók.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek