Viragagyas_02

Előkelő helyen végzett a Zöld Egyetem Rangsorban az SZTE

Az Indonéziai Egyetem 2010 nyarán indította el a világ egyetemeinek zöld merőszámokon alapuló rangsorolását, melyben a Szegedi Tudományegyetem az 54. helyen végzett. A kérdőívet 34 ország 95 egyeteme töltötte ki. Az is kiderült, hogy a SZTE Kelet-Európa legzöldebb egyeteme.



Az egyetemeket különböző nemzetközi rangsorok alapján választottak ki, majd keresték fel munkatársaikat. A felmérés során egy internetes kérdőívet kellett az egyetemeknek kitölteniük 2010. május és július között.

A kérdőív 5 nagy témakörből állt: zöld statisztikák, energia és klímaváltozás, hulladékgazdálkodás, vízgazdálkodás és közlekedés. A kérdőív kiértékelése során minden tétel értékelése numerikusan történt, így lehetőség nyílt az adatok statisztikai feldolgozására.

A legtöbb pontszámot a Berkeley városában levő University of California érte el, őt követi a University of Notthingham, a harmadik a kanadai York University, míg a szervező egyetem a 15. helyen végzett.

A rangsor elemzése során megállapítható, hogy az SZTE Európában az erős középmezőnybe tartozik, hiszen az előkelő 20. helyezést, a kelet-európai egyetemek között pedig az első helyet érte el, így a jelenlegi felmérés alapján Kelet-Európában a Szegedi Tudományegyetem a legzöldebb felsőoktatási intézmény.


Bővebb információ a csatolt tanulmányban

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Higi_CsillaHigi Csilla – BBMK, zenetanár (ütőhangszer)

Óvodás korom óta zenélek, így már a kezdetektől egyértelmű volt, hogy ezen a vonalon megyek tovább. Hódmezővásárhelyen lakom, ezért az egyetem közelsége fontos szempont volt. A gyerekeket is nagyon szeretem, ezért választottam a zenetanár-képzést. Korábban több szegedi zenészbarátom mesélte, hogy milyen jó koncerteket, rendezvényeket szerveznek Szegeden, ez is vonzott a városban. Szerintem az SZTE sok lehetőséget biztosít a zenészként való érvényesüléshez.


Linka_KrisztinaLinka Krisztina - TTIK, földrajz

Hogy miért pont Szegedet választottam? Tudom, hogy a Szegedi Tudományegyetem elég jó hírű nemcsak országos, hanem nemzetközi szinten is. Emellett nagyon sok ismerősöm ezt az egyetemet választotta, és szerettem volna a közelükben maradni. Földrajzszakosként fontosak voltak számomra a város természeti kincsei: a Tisza és a határtalan Alföld. A szülővárosomban, Baján szintén van egy folyó, számomra nagyon fontos, hogy a város víz mellett legyen. A szakomon természettudományokat és társadalomtudományokat tanulok, mindkettőt szeretem, de majd a természettudományok irányába szeretnék specializálódni.



További hallgatói vélemények >>>